Μόσιαλος για εμβόλιο Οξφόρδης: “Θετικές και ενθαρρυντικές οι ανακοινώσεις”

Μόσιαλος για εμβόλιο Οξφόρδης: “Θετικές και ενθαρρυντικές οι ανακοινώσεις”
Ηλίας Μόσιαλος Eurokinissi

Πώς σχολίασε ο καθηγητής και εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης στους διεθνείς οργανισμούς για ζητήματα που αφορούν στον κορονοϊό τις ανακοινώσεις για το νέο εμβόλιο Οξφόρδης.

“Θετικές και πολύ ενθαρρυντικές οι ανακοινώσεις για το εμβόλιο της Οξφόρδης“, έγραψε σε ανάρτηση στο Facebook ο καθηγητής Πολιτικής Υγείας Ηλίας Μόσιαλος, με άφορμη τις δοκιμές του νέου εμβολίου για τον κορονοϊό που δοκιμάζεται στο στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης σε συνεργασία με την AstraZeneca Plc. 

Ο καθηγητής Πολιτικής Υγείας στο LSE και εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης στους διεθνείς οργανισμούς για ζητήματα που αφορούν στον κορονοϊό , Ηλίας Μόσιαλος συμπλήρωσε πως “Μένει να περιμένουμε και τα αποτελέσματα της τρίτης φάσης σε λίγες εβδομάδες”.

Όπως δείχνουν τα πρώτα αποτελέσματα, το εμβόλιο αύξησε τα επίπεδα των προστατευτικών εξουδετερωτικών αντισωμάτων και των ανοσοποιητικών Τ-κυττάρων που στοχεύουν στον ιό, σύμφωνα με τους επιστήμονες

Τα αποτελέσματα δημοσιεύθηκαν τη Δευτέρα στο ιατρικό περιοδικό The Lancet.

“Βλέπουμε πολύ καλές ανοσολογικές αντιδράσεις, όχι μόνο για την εξουδετέρωση αντισωμάτων αλλά και για τα Τ-κύτταρα”, δήλωσε ο Adrian Hill, επικεφαλής του Ινστιτούτου Jenner της Οξφόρδης, σε συνέντευξή του. “Τονώνουμε και τους δύο βραχίονες του ανοσοποιητικού συστήματος.” 

Τα αποτελέσματα θα εξεταστούν προσεκτικά καθώς κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο επιδιώκουν να τερματίσουν την πανδημία που σκότωσε περισσότερους από 600.000 ανθρώπους μέχρι σήμερα και πυροδότησε οικονομική αναταραχή από τις αρχές του τρέχοντος έτους.

Από την άλλη η Moderna Inc., μια αμερικανική εταιρεία, κυκλοφόρησε αποτελέσματα την περασμένη εβδομάδα από μια δοκιμή πρώιμου σταδίου που έδειξε ότι το εμβόλιο αύξησε τα επίπεδα αντισωμάτων που καταπολεμούν τον ιό.   

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα