Μόσιαλος για ινδική μετάλλαξη: Θα έχουν πρόβλημα όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί

Μόσιαλος για ινδική μετάλλαξη: Θα έχουν πρόβλημα όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί
Κίνηση στην Ερμού Eurokinissi

Ο καθηγητής Ηλ. Μόσιαλος επιχείρησε να εξηγήσει πόσο ανθεκτική είναι η ινδική μετάλλαξη του κορονοϊού και κατά πόσο πρέπει να αυξηθεί η συλλογική ανοσία σε περίπτωση επικράτησής της.

Οι μέχρι στιγμής ενδείξεις από την εξάπλωση της ινδικής μετάλλαξης του κορονοϊού, δείχνουν ότι πρόκειται για ένα στέλεχος πιο ανθεκτικό από το βρετανικό, αν και τα σχετικά στοιχεία κατά την πρόσφατη δημοσίευση του Ηλία Μόσιαλου, δείχνουν πως ο εμβολιασμός μπορεί και σε αυτή την περίπτωση να περιορίσει αρκετά τις πιθανότητες νόσησης σε κάθε άτομο.

Στο σχετικό post που έκανε ο καθηγητής Η.Μόσιαλος, επιχειρεί να προβάλλει μέσα από ένα εκτενές διάγραμμά πόσο η ανθεκτικότητα της ινδικής μετάλλαξης επηρεάζει το απαιτούμενο ποσοστό συλλογικής ανάπτυξης αντισωμάτων κορονοϊού, τη λεγόμενη ανοσία της αγέλης.

Σύμφωνα με τον καθηγητή, αν δεν επικρατήσει το ινδικό στέλεχος, η απαιτούμενη ανοσία ανέρχεται στο 75% μιας κοινότητας όπως η βρετανική. Αν όμως επικρατήσει, η συλλογική ανοσία πρέπει να αγγίξει ως ποσοστό το 83%. Κάτι τέτοιο δείχνει εφικτό να συμβεί στο Ηνωμένο Βασίλειο, που έχει καταγράψει πολλαπλάσια κρούσματα σε σχέση με την Ελλάδα και το 90% των ατόμων ηλικίας άνω των 70 ετών να έχει ήδη εμβολιαστεί.

Ο Μόσιαλος καταλήγει πως είναι απαραίτητο να “τρέξει” με ακόμα πιο έντονους ρυθμούς το πρόγραμμα εμβολιασμού στην χώρα μας, ώστε να επιτευχθεί συλλογική ανοσία σε υψηλά ποσοστά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα