ΙΝΔΙΚΗ ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ

Μαθητές που φορούν μάσκες μπαίνουν σε σχολείο του Ρίτσαρντσον στο Τέξας

Κορονοϊός: Τι θα συμβεί στο μέλλον με τις μεταλλάξεις - Όπλο μας το εμβόλιο

Δεν είναι εύκολο να προβλέψει κανείς πώς ακριβώς θα εξελιχθεί η μολυσματικότητα και η δυνατότητα διαφυγής του κορονοϊού από το ανοσιακό σύστημα τους επόμενους μήνες. Νέα έρευνα παρουσίαζει τους παράγοντες που θα επηρεάσουν αυτή την εξέλιξη

Τζανάκης: "Ανεπιφύλακτα εμβολιάζονται τα παιδιά ηλικίας 15-17 ετών"

Τζανάκης: "Ανεπιφύλακτα εμβολιάζονται τα παιδιά ηλικίας 15-17 ετών"

"Οι μελέτες που έχουν πραγματοποιηθεί δείχνουν την αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια του εμβολίου σε παιδιά ηλικίας άνω των 12 ετών. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να εμβολιαστούν το συντομότερο δυνατόν" δήλωσε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Ν. Τζανάκης.

Γκραφίτι για τον κορονοϊό στην Ινδία

Ηχηρή προειδοποίηση ειδικών: "Εργοστάσια μεταλλάξεων οι ανεμβολίαστοι"

Οι ανεμβολίαστοι δεν "παίζουν" μόνο με τη δική τους υγεία, αλλά σύμφωνα με τους ειδικούς, αποτελούν κίνδυνο για όλους αν μολυνθούν από κορονοϊό. Τι επισημαίνουν οι επιστήμονες για τις μεταλλάξεις.

Εμβολιασμός στο Ισραήλ

Μετάλλαξη Δέλτα: Τι γίνεται στις "εμβολιασμένες" χώρες - Παγκόσμια επιφυλακή

Μεγάλη ανησυχία έχει προκαλέσει η εξάπλωση και η "συμπεριφορά" της μετάλλαξης Δέλτα, διεθνώς. Τα μέχρι τώρα στοιχεία είναι ελάχιστα, ωστόσο αυτό που φαίνεται είναι ότι η εν λόγω παραλλαγή μπορεί να επηρεάσει και πλήρως εμβολιασμένους, ωστόσο δεν τους προκαλεί θνησιμότητα.

Κόσμος περπατά στον Άλιμο

Μετάλλαξη Δέλτα: Ευρωπαϊκός "πυρετός" και στο βάθος τρίτη δόση για να προλάβουμε νέο lockdown

Μεγάλη ανησυχία έχει προκαλέσει η εξάπλωση και η "συμπεριφορά" της μετάλλαξης Δέλτα στη χώρα μας και γενικότερα στην Ευρώπη. "Συναγερμός στην Ε.Ε. που δεν αποκλείει και τρίτη δόση εμβολιασμού, ώστε να αποφευχθεί νέο κύμα το Φθινόπωρο.

Πολίτες εν μέσω πανδημίας

Μετάλλαξη Δέλτα: Συνεχίζεται η εξάπλωσή της - Άλλα 15 κρούσματα στη Κρήτη

Ανησυχητική είναι η εξάπλωση της ινδικής μετάλλαξης στην Κρήτη, στην οποία εντοπίστηκαν τα 15 από τα 18 νέα στελέχη της. Στα 29 τα συνολικά κρούσματα της μετάλλαξης Δέλτα στη χώρα.

Καύση νεκρών από κορονοϊό στην Ινδία

Κορονοϊός-Παραλλαγή "Δέλτα": Απειλεί με γαστρεντερίτιδες, θρομβώσεις και προβλήματα ακοής

Πόνοι στο στομάχι, ναυτίες, εμετοί, μείωση στην όρεξη, προβλήματα στην ακοή και πόνοι στα κόκκαλα. Η νέα μετάλλαξη, γνωστή ως "Δέλτα" δείχνει το πιο άσχημο της πρόσωπο στην Ινδία και όχι μόνο.

Εμβόλιο Pfizer

Εμβόλια Pfizer: "Ελαφρώς" λιγότερο αποτελεσματικό κατά της ινδικής παραλλαγής του κορονοϊού

Παρά την «ελαφρά μειωμένη αποτελεσματικότητα, σύμφωνα με τα τεστ που έγιναν στο εργαστήριο, το εμβόλιο της Pfizer πιθανόν προστατεύει» από την ινδική παραλλαγή, έδειξε μελέτη ερευνητών του Ινστιτούτου Παστέρ.

Εμβολιασμός για κορονοϊό.

ΠΟΥ για κορονοϊό: Τα εμβόλια είναι αποτελεσματικά απέναντι σε όλες τις μεταλλάξεις

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας διαβεβαίωσε ότι τα εμβόλια είναι αποτελεσματικά απέναντι σε "όλα τα παραλλαγμένα στελέχη του ιού", μετά την σχετική ανησυχία που προκλήθηκε από την ινδική μετάλλαξη.

Κίνηση στην Ερμού

Μόσιαλος για ινδική μετάλλαξη: Θα έχουν πρόβλημα όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί

Ο καθηγητής Ηλ. Μόσιαλος επιχείρησε να εξηγήσει πόσο ανθεκτική είναι η ινδική μετάλλαξη του κορονοϊού και κατά πόσο πρέπει να αυξηθεί η συλλογική ανοσία σε περίπτωση επικράτησής της.

Άνοιγμα της εστίασης σε εξωτερικούς χώρους, Λονδίνο, 12 Απριλίου 2021

Βρετανοί επιστήμονες: Πιο μεταδοτική η ινδική από τη βρετανική μετάλλαξη

Παρά το γεγονός ότι ο Μπόρις Τζόνσον εκφράζει την αισιοδοξία του για την επιτάχυνση των εμβολιασμών, στη Βρετανία οι επιστήμονες προβληματίζονται από την ινδική μετάλλαξη.

Καύση νεκρών - θυμάτων της COVID-19 σε έδαφος που έχει μετατραπεί σε κρεματόριο για μαζική αποτέφρωση στο Νέο Δελχί, 24 Απριλίου 2021

Ινδική μετάλλαξη: Ντοκουμέντα ότι η κυβέρνηση αγνόησε τις προειδοποιήσεις επιστημόνων για έξαρση

Παρά την προειδοποίηση επιστημόνων, από αρχές Μαρτίου για την επικίνδυνη ινδική μετάλλαξη, η κυβέρνηση όχι μόνο δεν επιδίωξε να επιβάλει περιορισμούς, αλλά επέτρεψε προεκλογικές συγκεντρώσεις και θρησκευτικές γιορτές.

Γυναίκα με κορονοϊό φοράει μάσκα οξυγόνου σε όχημα της Ινδίας

Ανεξέλεγκτη η κατάσταση στην Ινδία: Πάνω από 200.000 οι νεκροί από τον κορονοϊό

Το ένα αρνητικό μετά το άλλο, όσον αφορά τον κορονοϊό, καταρρίπτει η Ινδία τις τελευταίες ημέρες. Αρκετοί ειδικοί φοβούνται ότι τα επίσημα στοιχεία είναι υποτιμημένα σε σχέση με την πραγματικότητα.

Ινδία

Μόσιαλος: Τι γνωρίζουμε για τη νέα ινδική παραλλαγή του κορονοϊού

"Κάποιοι γιατροί θεωρούν ότι η ινδική παραλλαγή οδηγεί σε μεγαλύτερο ποσοστό ασυμπτωματικών λοιμώξεων, καθώς και ασθενών με ‘μη τυπικά συμπτώματα'. Οι ασθενείς φαίνεται επίσης να είναι νεότεροι" σημειώνει ο κ. Μόσιαλος.

Ινδία: Κρεβάτια Covid "ρεζερβέ" για δικαστές σε πόλη χωρίς διαθέσιμες κλίνες και οξυγόνο

Ινδία: Κρεβάτια Covid "ρεζερβέ" για δικαστές σε πόλη χωρίς διαθέσιμες κλίνες και οξυγόνο

Ενώ τα νοσοκομεία της Ινδίας διώχνουν ασθενείς γιατί δεν έχουν κρεβάτια και διαθέσιμο οξυγόνο, ένα πολυτελές ξενοδοχείο έγινε εγκατάσταση Covid-19, αποκλειστικά για δικαστές κα τις οικογένειες τους.

Απελπίστικη η κατάσταση με τον κορονοϊό στην Ινδία

Ινδία: "Επικίνδυνο να σπεύδει ο κόσμος στα νοσοκομεία χωρίς λόγο", λέει ο ΠΟΥ

Ο κόσμος που σπεύδει άνευ λόγου στα νοσοκομεία και οι μαζικές συναθροίσεις επιδεινώνουν την κρίση με την πανδημία του κορονοϊού στην Ινδία, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του ΠΟΥ.

Κορονοϊός - Ινδία: "Καταιγίδα" μολύνσεων - Παράταση του lockdown στο Νέο Δελχί

Κορονοϊός - Ινδία: "Καταιγίδα" μολύνσεων - Παράταση του lockdown στο Νέο Δελχί

Το διάγγελμα του πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι προς τους Ινδούς κάλεσε όλους τους πολίτες να εμβολιαστούν, προσθέτοντας για την έξαρση κρουσμάτων ότι "αυτή η καταιγίδα έχει συγκλονίσει τη χώρα".