ΙΝΔΙΚΗ ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ

Άνοιγμα της εστίασης σε εξωτερικούς χώρους, Λονδίνο, 12 Απριλίου 2021

Βρετανοί επιστήμονες: Πιο μεταδοτική η ινδική από τη βρετανική μετάλλαξη

Παρά το γεγονός ότι ο Μπόρις Τζόνσον εκφράζει την αισιοδοξία του για την επιτάχυνση των εμβολιασμών, στη Βρετανία οι επιστήμονες προβληματίζονται από την ινδική μετάλλαξη.

Καύση νεκρών - θυμάτων της COVID-19 σε έδαφος που έχει μετατραπεί σε κρεματόριο για μαζική αποτέφρωση στο Νέο Δελχί, 24 Απριλίου 2021

Ινδική μετάλλαξη: Ντοκουμέντα ότι η κυβέρνηση αγνόησε τις προειδοποιήσεις επιστημόνων για έξαρση

Παρά την προειδοποίηση επιστημόνων, από αρχές Μαρτίου για την επικίνδυνη ινδική μετάλλαξη, η κυβέρνηση όχι μόνο δεν επιδίωξε να επιβάλει περιορισμούς, αλλά επέτρεψε προεκλογικές συγκεντρώσεις και θρησκευτικές γιορτές.

Γυναίκα με κορονοϊό φοράει μάσκα οξυγόνου σε όχημα της Ινδίας

Ανεξέλεγκτη η κατάσταση στην Ινδία: Πάνω από 200.000 οι νεκροί από τον κορονοϊό

Το ένα αρνητικό μετά το άλλο, όσον αφορά τον κορονοϊό, καταρρίπτει η Ινδία τις τελευταίες ημέρες. Αρκετοί ειδικοί φοβούνται ότι τα επίσημα στοιχεία είναι υποτιμημένα σε σχέση με την πραγματικότητα.

Ινδία

Μόσιαλος: Τι γνωρίζουμε για τη νέα ινδική παραλλαγή του κορονοϊού

"Κάποιοι γιατροί θεωρούν ότι η ινδική παραλλαγή οδηγεί σε μεγαλύτερο ποσοστό ασυμπτωματικών λοιμώξεων, καθώς και ασθενών με ‘μη τυπικά συμπτώματα'. Οι ασθενείς φαίνεται επίσης να είναι νεότεροι" σημειώνει ο κ. Μόσιαλος.

Ινδία: Κρεβάτια Covid "ρεζερβέ" για δικαστές σε πόλη χωρίς διαθέσιμες κλίνες και οξυγόνο

Ινδία: Κρεβάτια Covid "ρεζερβέ" για δικαστές σε πόλη χωρίς διαθέσιμες κλίνες και οξυγόνο

Ενώ τα νοσοκομεία της Ινδίας διώχνουν ασθενείς γιατί δεν έχουν κρεβάτια και διαθέσιμο οξυγόνο, ένα πολυτελές ξενοδοχείο έγινε εγκατάσταση Covid-19, αποκλειστικά για δικαστές κα τις οικογένειες τους.

Απελπίστικη η κατάσταση με τον κορονοϊό στην Ινδία

Ινδία: "Επικίνδυνο να σπεύδει ο κόσμος στα νοσοκομεία χωρίς λόγο", λέει ο ΠΟΥ

Ο κόσμος που σπεύδει άνευ λόγου στα νοσοκομεία και οι μαζικές συναθροίσεις επιδεινώνουν την κρίση με την πανδημία του κορονοϊού στην Ινδία, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του ΠΟΥ.

Κορονοϊός - Ινδία: "Καταιγίδα" μολύνσεων - Παράταση του lockdown στο Νέο Δελχί

Κορονοϊός - Ινδία: "Καταιγίδα" μολύνσεων - Παράταση του lockdown στο Νέο Δελχί

Το διάγγελμα του πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι προς τους Ινδούς κάλεσε όλους τους πολίτες να εμβολιαστούν, προσθέτοντας για την έξαρση κρουσμάτων ότι "αυτή η καταιγίδα έχει συγκλονίσει τη χώρα".

Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ

Ινδική μετάλλαξη κορονοϊού: Στο κέντρο της Αθήνας το δεύτερο κρούσμα στην Ελλάδα

Και δεύτερο κρούσμα του ινδικού στελέχους εντοπίστηκε στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στο κέντρο της Αθήνας. Πρόκειται για μία γυναίκα 33 ετών που πρόσφατα ταξίδεψε στο Ντουμπάι.

Κορονοϊός: Πόσο επικίνδυνη είναι η ινδική μετάλλαξη

Κορονοϊός: Πόσο επικίνδυνη είναι η ινδική μετάλλαξη

H ινδική μετάλλαξη του κορονοϊού χαρακτηρίζεται το ίδιο επικίνδυνη με την βρετανική, την βραζιλιάνική και τη νοτιοαφρικανική. Πόσο σχετίζεται με την πρόσφατη ραγδαία αύξηση κρουσμάτων στην Ινδία;