Μόσιαλος: Πόσο πιθανή είναι μια θρομβώση από εμβόλιο;

Μόσιαλος: Πόσο πιθανή είναι μια θρομβώση από εμβόλιο;
Ο καθηγητής Πολιτικής Υγείας Ηλίας Μόσιαλος Eurokinissi

Ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας του LSE, Ηλίας Μόσιαλος, τοποθετήθηκε στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 για τους κίνδυνους θρόμβωσεων από τα εμβολια AstraZeneca και Johnson & Johnson. Απειροελάχιστο το ποσοστό κινδύνου σύμφωνα με τον καθηγητή.

Ύστερα από την πρόσφατη ανάρτησή του για το εμβόλιο της AstraZeneca και τη διακοπή χορήγησης του σε ορισμένες χώρες, ο Ηλίας Μόσιαλος εμφανίστηκε στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, ώστε να αναλύσει τους κινδύνους για θρόμβωση τόσο από το βρετανικό εμβόλιο όσο και από αυτό της αμερικάνικης Johnson & Johnson.

O καθηγητής εξήγησε πως η τεχνολογία παραγωγής των δυο εμβολίων είναι ίδια, τόνισε όμως πως η πιθανότητα εκδήλωσης βαριάς θρόμβωσης παραμένει απειροελάχιστη, με 220 καταγεγραμμένα περιστατικά σε 34 εκατομμύρια εμβολιασθέντες με το εμβόλιο της AstraZeneca, ενώ και στις ΗΠΑ τα σχετικά δεδομένα αν και δεν έχουν παρουσιαστεί επαρκώς, δίνουν την ίδια εικόνα.

Ο Η.Μόσιαλος τόνισε εμφατικά πως πρέπει να αλλάξει η φαρμακευτική αγωγή της θρόμβωσης και να υπάρξει καλύτερη ενημέρωση στους γιατρούς, ενώ ζήτησε από επώνυμους Έλληνες εκτός από το να προτρέπουν σε εμβολιασμό τους πολίτες, να εμβολιαστούν και αυτοί με το εμβόλιο της AstraZeneca.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα