Νέα μέτρα: Υποχρεωτικό rapid για την επιστροφή από νησιά, εισηγειται η επιτροπή

Νέα μέτρα: Υποχρεωτικό rapid για την επιστροφή από νησιά, εισηγειται η επιτροπή
EUROKINISSI

Την αυστηροποίηση των μέτρων που ισχύουν για μετακινήσεις και από τα νησιά για τους μη εμβολιασμένους πολίτες εισηγείται η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων, όπως και τη λειτουργία των γηπέδων μόνο με εμβολιασμένους.

Τα αυξημένα κρούσματα και η διασπορά του κορονοϊού ειδικά στις νησιωτικές περιοχές προβληματίζουν τους επιστήμονες με αποτέλεσμα η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων, σε μία ακόμη μαραθώνια συνεδρίαση να αποφασίζει την εισήγηση για υποχρεωτικό rapid test και για τους ταξιδευτές από τα νησιά προς την ηπειρωτική χώρα που δεν έχουν εμβολιαστεί.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς, ωστόσο, κατά την ενημέρωση την Πέμπτη (08/07) απηύθυνε μόνο ισχυρές συστάσεις για self test σε όσους επιστρέφουν από νησιά αλλά και για τις χερσαίες μετακινήσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εισήγηση της επιτροπής σχετικά με νέα μέτρα, αποτελεί και η επιστροφή στα γήπεδα μόνο των εμβολιασμένων πολιτών και με πληρότητα 80%.

Να επισημάνουμε ότι το σημερινό συμβάν με το πλοίο από την Ίο με τα αρκετά κρούσματα σε νεαρά άτομα, θορύβησε έντονα τις υγειονομικές αρχές και γι' αυτό η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων εισηγείται τον έλεγχο και των επιβατών όταν επιστρέφουν από τα νησία είτε με πλοίο είτε με αεροπλάνο, ενώ μέχρι σήμερα η υποχρέωση αφορούσε σε όσους μετακινούνταν μόνο από την ηπειρωτική Ελλάδα προς τους νησιωτικούς προορισμούς.

Βέβαια οι επιστήμονες διαπιστώνουν σημαντικό πρόβλημα στο πως θα εφαρμοστεί αυτό καθώς θα απαιτηθεί κλιμάκιο του ΕΟΔΥ σε δεκάδες νησιά όπου δεν μπορεί να γίνει ο σχετικός έλεγχος σε κάποιο ιδιωτικό η δημόσιο διαγνωστικό.

Ακόμη η επιτροπή θα εισηγηθεί να εξετάζονται πιο συχνά τα μέλη των πληρωμάτων σε πλοία και αεροπλάνα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Νέα μέτρα, Κορονοϊός
SHARE:

24Media Network