Νοσοκομειακοί γιατροί: Εμφύλιος για ένα προεδρείο

Νοσοκομειακοί γιατροί: Εμφύλιος για ένα προεδρείο

«Εμφύλιος» έχει ξεσπάσει μεταξύ των νοσοκομειακών γιατρών με αφορμή τη διαδικασία συγκρότησης σε σώμα της εκτελεστικής γραμματείας της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ)

Εκλέχτηκε μεν η πρόεδρος και ο γενικός γραμματέας αλλά αλλά δεν πληρώθηκαν οι υπόλοιπες θέσεις του προεδρείου με αποτέλεσμα να επακολουθήσει έναν βομβαρδισμός ανακοινώσεων των συνδικαλιστικών παρατάξεων.

Νέα πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ αναδείχθηκε η κα Αφροδίτη Ρέτζιου, επιμελήτρια Β’ στην Ψυχιατρική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Ελευσίνας «Θριάσιο», η οποία προτάθηκε από την προσκείμενη στο ΚΚΕ Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση (ΔΗΠΑΚ) - κατέλαβε την πρώτη θέση.

Γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας εξελέγη ο νευροχειρουργός, επιμελητής Β’ του Γενικού  Κρατικού Νοσοκομείο Νίκαιας «Άγιος Παντελεήμων» κ. Παναγιώτης Παπανικολάου, ο οποίος εκπροσωπεί την παράταξη Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή (ΑΝΤΑΡΣΥΑ). Η παράταξη είχε λάβει στο 9ο Συνέδριο τη δεύτερη θέση.

Το ΜΕΤΩΠΟ, που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε στην τρίτη θέση από την πρώτη που καταλάμβανε σταθερά στις αρχαιρεσίες από το 2009. Οι παρατάξεις ΔΗΚΝΙ και Συμπαράταξη Νοσοκομειακών Γιατρών για την Ανασυγκρότηση του ΕΣΥ, που στηρίζονται από τη Ν.Δ. και τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, αντίστοιχα, κατέγραψαν σημαντική πτώση.

Κατά τη διαδικασία της ανάδειξης του προεδρείου, η  ΔΗΠΑΚ πρότεινε αντιπροσωπευτικό αναλογικό προεδρείο, όπως εκλέγονταν τα προεδρεία της ΟΕΝΓΕ επί σειρά ετών. Αυτό πρότειναν και οι παρατάξεις του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ υπό την προϋπόθεση όμως για τη συμμετοχή τους στο προεδρείο να τους ψηφίσει το ΕΚΑ (ΑΝΤΑΡΣΥΑ). Η πρόταση αυτή απορρίφθηκε με αποτέλεσμα οι τρεις παρατάξεις να αρνηθούν α βάλουν υποψηφιότητα για τις θέσεις του προεδρείου που τους αναλογούν.

Η ΔΗΠΑΚ υποστήριξε ότι οι εκπρόσωποι των παρατάξεων του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ αξιοποίησαν προσχηματικά τη στάση του ΕΚΑ (ΑΝΤΑΡΣΥΑ) για να βάλουν εμπόδια στην εκλογή προεδρείου και στη λειτουργία της Ομοσπονδίας. Η παράταξη κατηγορεί το ΜΕΤΩΠΟ  (ΣΥΡΙΖΑ) πως πρότεινε να αναβληθεί η διαδικασία της εκλογής και καταγγέλλει πως «ο παλιός και νέος κυβερνητικός συνδικαλισμός επιθυμούν να παραμείνει η Ομοσπονδία χειροκροτητής της εκάστοτε κυβερνητικής πολιτικής που συνθλίβει τα δικαιώματα των νοσοκομειακών γιατρών».

Οι εκπρόσωποι του ΕΚΑ επισημαίνουν ότι κατά την εκλογή της 9μελούς εκτελεστικής γραμματείας από το 27μελές γενικό συμβούλιο έδωσαν στη ΔΗΠΑΚ τη μία από τις επτά ψήφους που έχουν στο συμβούλιο, προκειμένου η ΔΗΠΑΚ  ως πρώτη δύναμη να πάρει την ένατη έδρα της εκτελεστικής γραμματείας. Το ΕΚΑ κάνει λόγο για «μπλοκ των παρατάξεων του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που είχαν μετατρέψει την ΟΕΝΓΕ σε φερέφωνο του υπουργού Υγείας» και διερωτάται με νόημα  γιατί το 2013 είχε δεχτεί να μοιραστούν αναλογικά οι θέσεις του προεδρείου.

Για ειδύλλιο που αναπτύχθηκε ανάμεσα στις παρατάξεις του ΚΚΕ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, κάνει λόγο ο πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδίας Δημήτρης Βαρνάβας (ΣΥΡΙΖΑ), ενώ καταλογίζει πολιτική αλητεία στους εκπροσώπους της ΔΗΠΑΚ και της ΕΚΑ. Κατά τον κ. Βαρνάβα, οι υπόλοιπες τρεις παρατάξεις δεν δέχτηκαν να συμμετάσχουν στα «αλισβερίσια» και έμειναν μακριά από τη διεκδίκηση θέσεων στο προεδρείο, με αποτέλεσμα να μείνουν κενές οι θέσεις του αντιπροέδρου, ταμία, β΄ αντιπροέδρου και ειδικού γραμματέα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ ΣΤΟ HEALTHVIEW.GR

Ποια είναι η απλή, καθημερινή συνήθεια που φέρνει την ευτυχία
Γιατί να επιλέξετε να φάτε συκώτι; Ποιά είναι η θρεπτική του αξία;
SHARE:

24Media Network