Νοσοκομείο “Μεταξά”: Συνεχίζονται οι καθυστερήσεις για τις θεραπείες στους καρκινοπαθείς

Νοσοκομείο “Μεταξά”: Συνεχίζονται οι καθυστερήσεις για τις θεραπείες στους καρκινοπαθείς
Η κεντρική πύλη του Νοσοκομείου «Μεταξά» Eurokinissi

Καμία κίνηση δεν έχει γίνει για τη στελέχωση του φαρμακείου του νοσοκομείου εδώ και καιρό, παρά τις δεσμεύσεις της διοίκησης, καταγγέλλουν οι νοσοκομειακοί γιατροί.

Μπορεί η διοίκηση του Νοσοκομείου «Μεταξά» να διαβεβαίωνε πριν από περίπου ένα μήνα ότι το πρόβλημα της υποστελέχωσης του φαρμακείου του νοσοκομείου θα επιλυθεί άμεσα και ότι οι καρκινοπαθείς δεν θα έχουν πρόβλημα με καθυστερήσεις στις χημειοθεραπείες τους, όμως το πρόβλημα συνεχίζεται…

Όπως καταγγέλλει η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας και Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), στο Νοσοκομείο «Μεταξά» εντοπίζονται σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό, με συνέπεια να καθυστερούν οι προγραμματισμένες χημειοθεραπείες των ογκολογικών ασθενών.

Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου υποστηρίζουν πως η κατάσταση αυτή είναι γνωστή στη διοίκηση του νοσοκομείου, στη 2η Υγειονομική Περιφέρεια (ΥΠΕ) και φυσικά στο υπουργείο Υγείας, όμως δεν γίνεται καμία κίνηση για να διορθωθεί το πρόβλημα.

«Το τμήμα ήδη από το 2019, με τις συνεχόμενες συνταξιοδοτήσεις εργαζομένων, λειτουργεί σε ιδιαίτερα πιεστικές συνθήκες, που οξύνθηκαν ιδιαίτερα με την πανδημία. Είναι επιφορτισμένο, τόσο με τις παραγγελίες φαρμάκων και την καθημερινή τους διάθεση σε όλα τα τμήματα του νοσοκομείου, τον έλεγχο της φαρμακευτικής αγωγής των νοσηλευόμενων ασθενών, όσο και με τον έλεγχο και την παρασκευή όλων των άσηπτων διαλυμάτων χημειοθεραπείας, αδιάλειπτα και όλες τις ημέρες του χρόνου», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι Νοσοκομειακοί γιατροί (ΕΙΝΑΠ).

Οι νοσοκομειακοί γιατροί, ζητούν την άμεση στελέχωση του Φαρμακευτικού Τμήματος του Νοσοκομείου «Μεταξά» με προσλήψεις 3 φαρμακοποιών, 2 βοηθών φαρμακοποιών, 1 παρασκευαστή και 1 διοικητικού υπαλλήλου, προκειμένου να επανέλθει σε εύρυθμη λειτουργία το τμήμα και να μπορούν οι ογκολογικοί ασθενείς να εξυπηρετούνται.

Aκολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα