Ο ΣΕΚ προχωρά σε επίσχεση παροχής υπηρεσιών στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ

Ο ΣΕΚ προχωρά σε επίσχεση παροχής υπηρεσιών στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ

Ο Σύνδεσμος Ελληνικών Κλινικών ανακοίνωσε ότι προχωρά σε διακοπή παροχής υπηρεσιών προς τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.

ο Σύνδεσμος Ελληνικών Κλινικών, ανακοίνωσε ότι πρωχωρά σε επίσχεση παροχής υπηρεσιών στους ασφαλισμένους του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) από την Δευτέρα, 1η Δεκεμβρίου και έως να εξοφληθούν όλες οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Οργανισμού προς τις ιδιωτικές κλινικές.

Σύμφωνα, με την ανακοίνωση από την επίσχεση εξαιρούνται οι μονάδες τεχνητού νεφρού, τα περιστατικά που χρήζουν νοσηλείας σε Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών, καθώς και τα περιστατικά που νοσηλεύονται ήδη (01/12/2014) και χρήζουν άμεσης νοσηλείας σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (Μ.Ε.Θ.).

Την ίδια στιγμή ο ΣΕΚ αναφέρει στην ανακοίνωσή του ότι, "η επίσχεση αποτελεί ύστατη προσπάθεια επιβίωσης απέναντι στην αναγκαστική πτώχευση που επιβάλλει η ανικανότητα σωστού οικονομικού προγραμματισμού του ΕΟΠΥΥ και η κατ' εξακολούθηση παραβίαση από τον Οργανισμό των συμβατικών του υποχρεώσεων".

Σύμφωνα με τον ΣΕΚ, τα ληξιπρόθεσμα των ετών 2006-2011 ανέρχονται σε 100 εκατ. ευρώ, 100 εκατ. ευρώ είναι τα οφειλόμενα για το 2013 και πάνω από 80 εκατ. ευρώ για το 2014.

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων χαρακτηρίζει μονόδρομο την επίσχεση, μετά την άρνηση, όπως αναφέρει, του υπουργού Υγείας να καταργήσει το μέτρο της αυτόματης επιστροφής χρημάτων σε περίπτωση υπέρβασης του προϋπολογισμού (claw back) το οποίο, σύμφωνα με τον Σύνδεσμο, "αρπάζει πίσω πάνω από το 50% της αποζημίωσής για τις διαγνωστικές εξετάσεις που έχουν διενεργήσει στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ". Παράλληλα, σημειώνεται, ότι το μέτρο αυτό το οποίο επεβλήθη το 2013, δεν μπορεί να γίνει ανεκτό από κανένα πάροχο για τρίτη συνεχή χρονιά, καθώς εκτιμάται ότι "οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στον αφανισμό του κλάδου,με τραγικές συνέπειες για τους ασφαλισμένους".

(Με πληροφορίες από το ΑΜΠΕ)

SHARE:

24Media Network