Όλα για τον Προστάτη: Πρόληψη και Νέες Τεχνικές!

Όλα για τον Προστάτη: Πρόληψη και Νέες Τεχνικές!

Η 15η Σεπτεμβρίου έχει καθιερωθεί, με πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ουρολογικής Εταιρείας ως η Ευρωπαϊκή Ημέρα κατά του Καρκίνου του Προστάτη, ως Ημέρα δηλαδή παγκόσμιας Αφύπνισης κατά της νόσου, με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του ανδρικού πληθυσμού σχετικά με τους κινδύνους της νόσου.

Ο καρκίνος του προστάτη αποτελεί τον πιο συχνό καρκίνο στον άνδρα και δυστυχώς, τη 2η αιτία θανάτου από καρκίνο, μετά τον καρκίνο του πνεύμονα.

Σήμερα, η έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του προστάτη είναι εφικτή, αρκεί κάθε άντρας να ευαισθητοποιείται και να ενημερώνεται σωστά. Η θεραπεία κάθε περίπτωσης είναι εξατομικευμένη, και, ενώ σε άντρες πάνω από τα 70 έτη αρκεί ίσως μόνο η παρακολούθηση, σε νέους ασθενείς η αντιμετώπιση πρέπει να γίνει γρήγορα και επιθετικά.

Η σύγχρονη τεχνολογία έχει αλλάξει ριζικά την επιλογή χειρουργικής θεραπείας για τις περισσότερες ουρολογικές παθήσεις. Η τάση είναι η αντιμετώπιση της πάθησης με τη λιγότερο επεμβατική προσέγγιση και τη μικρότερη νοσηλεία.

Με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα κατά του Καρκίνου του Προστάτη, ο Δρ Δημήτριος Μπορούσας, Χειρουργός Ουρολόγος – Ανδρολόγος, εξειδικευμένος στην Επανορθωτική Ουρολογία & Ανδρολογία & Συνιδρυτής της AndroclinicAthens επισημαίνει στο video που ακολουθεί, τα πλεονεκτήματα της ρομποτικής και λαπαροσκοπικής αντιμετώπισης ογκολογικών παθήσεων, τη χρήση λέιζερ στην αντιμετώπιση της λιθίασης και της υπερτροφίας του προστάτη, καθώς και την καθιέρωση της τεχνικής Turis και Rezum στην αντιμετώπιση της καλοήθους υπερτροφίας του προστάτη.http://www.borousas.gr & www.androclinic.gr

https://www.facebook.com/urology.andrology.athens

τηλ: 211 2212486, 6977 491086 για ραντεβού

Andro Clinic Athens, Βαλαωρίτου 4, Αθήνα

SHARE:

24Media Network