Παίδων “Αγλαΐα Κυριακού”: Συνεχίζονται τα χειρουργεία – “Αναμένουμε ενίσχυση”

Διαβάζεται σε 2'
Διάδρομος θαλάμων στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού»
Διάδρομος θαλάμων στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» EUROKINISSI

Κανονικά θα πραγματοποιηθούν τα προγραμματισμένα χειρουργεία στο Παίδων “Αγλαΐα Κυριακού”, γνωστοποίησαν οι γιατροί και προειδοποιούν για επανεξέταση των δράσεών τους.

Την πραγματοποίηση των τακτικών χειρουργείων στο Παίδων “Αγλαΐα Κυριακού” ανακοίνωσαν οι γιατροί του νοσοκομείου, ύστερα από έκτακτη συνεδρίαση μετά τη σχετική ανακοίνωση ότι κλείνουν τα προγραμματισμένα χειρουργεία από τη Δευτέρα (12/02).

Ωστόσο, στην ανακοίνωσή τους οι γιατροί θέτουν ως βασική προϋπόθεση για την κανονική λειτουργία των χειρουργείων να προκηρυχθούν με κατεπείγουσα διαδικασία οι τρεις διαθέσιμες θέσεις αναισθησιολόγων.

Η ανακοίνωση των γιατρών του “Αγλαΐα Κυριακού”:

Κατόπιν των ενεργειών της Διοίκησης του Νοσοκομείου Παίδων «Π. & Α. Κυριακού», του σημερινού εγγράφου από την 1ης Υγειονομική Περιφέρεια περί διάθεσης ιατρικού προσωπικού ειδικότητας αναισθησιολογίας για την κάλυψη εφημεριών του Τμήματος Αναισθησιολογίας από το Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης, της μετακίνησης για 15 ημέρες ιατρού αναισθησιολόγου από το Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» και την προσωρινή μετακίνηση ιατρού αναισθησιολόγου από το Νοσοκομείο Κορίνθου, η σημερινή συνέλευση του Χειρουργικού Τομέα, μετά από εισήγηση του Τμήματος Αναισθησιολογίας, αποφάσισε:

να μην αναστείλει τη λειτουργία των τακτικών χειρουργείων από 12-02-2024, υπό την προϋπόθεση ότι, εντός των επόμενων ημερών, θα προκηρυχθούν με κατεπείγουσα διαδικασία οι τρεις διαθέσιμες θέσεις ιατρών αναισθησιολόγων.

Ο Χειρουργικός Τομέας θα συνεδριάσει εντός των επομένων 15 ημερών ώστε να αξιολογήσει την κατάσταση και να αποφασίσει για τις περαιτέρω ενέργειες.

Μετακινούνται τέσσερις αναισθησιολόγοι στο “Αγλαΐα Κυριακού”

Τη μεταφορά τεσσάρων αναισθησιολόγων στο Παίδων “Αγλαΐας Κυριακού”, προκειμένου να πραγματοποιηθούν κανονικά τα χειρουργεία, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας.

Υπενθυμίζεται ότι και ο αρμόδιος υπουργός, Άδωνις Γεωργιάδης, νωρίτερα σήμερα διαβεβαίωσε ότι δεν θα κλείσουν τα χειρουργεία στο νοσοκομείο, τονίζοντας πως θα δοθεί λύση ώστε να λειτουργήσουν κανονικά τα χειρουργεία τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, μετακινείται ένας γιατρός, διευθυντής Αναισθησιολογίας από το Γ. Ν. Κορίνθου και τρεις γιατροί από το Παίδων “Πεντέλης” για την κάλυψη των αναγκών.

anaisthisiologoi

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα