Πάτρα: Στο νοσοκομείο του Ρίου δεν έχουν φιλμ για ν’ αποτυπώσουν τις μεταστάσεις όγκων

Πάτρα: Στο νοσοκομείο του Ρίου δεν έχουν φιλμ για ν’ αποτυπώσουν τις μεταστάσεις όγκων

Σε αποσύνθεση η δημόσια υγεία. Γιατροί "κλέβουν" μεταξύ τους δοκιμαστικούς σωλήνες. Στο ΓΚΝ «Αγ. Ανδρέας δεν μπορούν να κάνουν εξέταση για σάκχαρο

Καταστάσεις βγαλμένες από ταινίες μυθοπλασίας εκτυλίσσονται καθημερινά στα δυο μεγαλύτερα νοσοκομεία της Δυτικής Ελλάδας, τα οποία στα λόγια θεωρούνται ως οι ναυαρχίδες παροχής υπηρεσιών στο τομέα της Δημόσιας υγείας στην περιοχή.

Στο ΠΠΝΠ συμβαίνουν απίστευτα πράγματα καθημερινά, με αποκορύφωμα την έλλειψη φιλμ, στα οποία γίνεται αποτύπωση των εξετάσεων ογκολογικών ασθενών και των μεταστάσεων που έχουν γίνει σε αυτούς!!!

Αποτέλεσμα αυτής της ασύλληπτης εξέλιξης,  το γεγονός, πως οι ογκολόγοι δεν μπορούν να έχουν εικόνα για τον ασθενή τους καθώς αρκούνται σε απλές περιγραφές!!!

Την ίδια ώρα σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της χώρας και τον …Βαλκανίων, γιατροί ψάχνουν στα  «κλεφτά» γραφεία και συρτάρια άλλων γιατρών, προκειμένου να βρουν κάποιο ξεχασμένο δοκιμαστικό σωλήνα,  προκειμένου να βάλουν μέσα δείγματα για να πάνε προς εξέταση.

Αποκορύφωμα των καταστάσεων καθημερινής τρέλας που βιώνουν , γιατροί, νοσηλευτές αλλά και το σύνολο του προσωπικού στο νοσοκομείο του Ρίου, το γεγονός, πως δεν υπάρχουν καν  χαρτιά  για να τυπώνονται τα αποτελέσματα των εξετάσεων και στις σπάνιες περιπτώσεις που κάποιο τμήμα με ίδια μέσα εξασφαλίσει κόλλες Α4 ,  σε πολλές περιπτώσεις δεν υπάρχουν διαθέσιμα μελάνια εκτύπωσης,  οπότε τα αποτελέσματα της εξέτασης διαβιβάζονται προφορικά!!!

Στο δεύτερο μεγαλύτερο Νοσοκομείο της Δυτικής Ελλάδας, στο Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας»,  η κατάσταση επίσης είναι εκτός ελέγχου, καθώς  δεν υπάρχουν αντιδραστήρια ούτε για δείγμα.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες ,  αποκορύφωμα της διάλυσης που έχει επέλθει στο νοσοκομείο, είναι το γεγονός, πως την ημέρα που ήταν προγραμματισμένη εφημερία – περασμένη Τρίτη-δεν υπήρχε η δυνατότητα ούτε για την πραγματοποίηση εξέτασης σακχάρου, με αποτέλεσμα να μπει στο «τραπέζι» ακόμα και θέμα ακύρωσης της εφημερίας!!!

πηγή: patrastimes.gr

SHARE: