Ψηλά στις καταγγελίες για 'φακελάκια γρηγορόσημα' το υπουργείο Υγείας

Ψηλά στις καταγγελίες για 'φακελάκια γρηγορόσημα' το υπουργείο Υγείας

Πιο "διεφθαρμένη" περιοχή είναι η Αθήνα η οποία, ενώ από άποψη "τιμής" ο Πειραιάς, με τα φακελάκια να κυμαίνονται στα 19.679 κατά μέσο όρο και για όλες τις κατηγορίες

«Ανθεκτικό» ακόμη και στην περίοδο της κρίσης, αποδεικνύεται στο …φακελάκι στην Υγεία! Τα νοσοκομεία βρίσκονται στη 1η θέση και με διαφορά στις καταγγελίες των πολιτών για συναλλαγές κάτω από το τραπέζι. Στην 4 θέση βρίσκεται το υπουργείο Υγείας με τους πολίτες να καταγγείλουν ότι το «γρηγορόσημο» κατά μέσο όρο ανέρχεται στα 1.144 ευρώ όταν ο «αποδέκτης» βρίσκεται στο υπουργείο και 1.844 ευρώ όταν πρόκειται για γιατρό σε νοσοκομείο.

Τα παραπάνω στοιχεία για τα φακελάκια προκύπτουν από καταγγελίες που έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα «έδωσα φακελάκι».

ADVERTISING

Από τα ίδια στοιχεία προκύπτει ότι ο πιο …διεφθαρμένη περιοχή είναι η Αθήνα η οποία συγκεντρώνει το μεγαλύτερο αριθμό καταγγελιών ενώ από άποψη …τιμής ο Πειραιάς με τα φακελάκια να κυμαίνονται στα 19.679 κατά μέσο όρο και για όλες τις κατηγορίες.

Συνολικά στην ιστοσελίδα υπάρχουν 1.909 ανώνυμες ιστορίες διαφθοράς, 5.379.217 σε φακελάκια, 29 επώνυμες καταγγελίες και μόλις μία τιμωρία επίορκου!

Σημειώνεται ότι για την προστασία των καταγγελλόντων, οι επώνυμες καταγγελίες δεν δημοσιεύονται. Το site τις ομαδοποιεί ανά καταγγελλόμενο και όταν συγκεντρωθούν πολλές καταγγελίες για το ίδιο πρόσωπο, προωθούνται στις αρχές. Πολλές καταγγελίες από διαφορετικά πρόσωπα συνιστούν βάσιμο κατηγορητήριο ακόμα και χωρίς την ύπαρξη επιπλέον στοιχείων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ ΣΤΟ HEALTHVIEW.GR:

Δημόσιο Νοσοκομείο αρνήθηκε σε γονιό ενημέρωση για τη θεραπεία του παιδιού του
Πόσο συχνά πρέπει να πλένουμε τις πετσέτες του μπάνιου;
SHARE:

24Media Network