Σκληρή απάντηση των γιατρών στον Άδωνι Γεωργιάδη

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠ. ΥΓΕΙΑΣ ΑΔΩΝΙ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ ΜΕ ΤΟΝ ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΛΕΑΝΔΡΟ ΡΑΚΙΝΤΖΗ(Α)--ΦΩΤΟ EUROKINISSI--ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠ. ΥΓΕΙΑΣ ΑΔΩΝΙ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ ΜΕ ΤΟΝ ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΛΕΑΝΔΡΟ ΡΑΚΙΝΤΖΗ(Α)--ΦΩΤΟ EUROKINISSI--ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ EUROKINISSI

Σκληρή και σαρκαστική απάντηση των ιατρικών συλλόγων στον υπουργό Υγείας. "Η δόξα των απολύσεων ιατρών του ΕΟΠΥΥ θα ναι ολόκληρη για τον κ. Άδωνι Γεωργιάαδη", αναφέρουν

Σκληρή γλώσσα χρησιμοποίησαν οι εκπρόσωποι των ιατρικών συλλόγων για να απαντήσουν στον υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, σχετικά με τις απολύσεις γιατρών.

Οι γιατροί επισημαίνουν ότι "ο ολισθηρός δρόμος που έχει διαλέξει δημιουργεί τις συνθήκες για ένα πανίσχυρο Πανυγειονομικό Μέτωπο που θα αγωνιστεί για να περισώσει τη δημόσια Υγεία".

"Η "δόξα" των απολύσεων ιατρών του ΕΟΠΥΥ θα είναι ολόκληρη για τον κ. Άδωνι Γεωργιάδη! Ας μην ανησυχεί!" αναφέρει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ), προσθέτοντας ότι "οι αλλεπάλληλες δηλώσεις του υπουργού Υγείας προκαλούν την κοινωνία και τους ιατρούς, τρομοκρατούν και εκφοβίζουν και θυμίζουν πρακτικές και συμπεριφορές που είναι έξω από τη λειτουργία μιας ευνομούμενης κοινωνίας, με κανόνες δημοκρατικής αντίληψης και δεοντολογίας".

Ο ΠΙΣ αναφέρει ότι η πολιτική υγείας έχει εισέλθει σε "κατήφορο" και κάνει λόγο για "παλινδρομήσεις, οβιδιακές μεταμορφώσεις και αδυναμίες αντίληψης της πραγματικότητας την οποία βιώνει η κοινωνία".

"Ο υπουργός Υγείας πυροδοτεί πολεμικό κλίμα στην Υγεία!", καταλήγει η ανακοίνωση του ΠΙΣ, ενώ ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, καταλογίζει στον υπουργό άγνοια των θεμάτων υγείας και λειτουργίας του ΕΣΥ, κάνει λόγο για κυνικότητα από την πλευρά του υπουργού όταν δηλώνει "ότι δική του θα είναι η δόξα να πετάξει στο δρόμο 2.348 γιατρούς με τις οικογένειές τους" και αφερεγγυότητα, "που άλλα λέει το πρωί και άλλα το βράδυ".

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

ΕΙΝΑΠ: Δραματική μείωση της δαπάνης των λειτουργικών εξόδων στα νοσοκομεία

Γεωργιάδης: Αν υπάρξουν απολύσεις, θα τις κάνω εγώ, όχι ο Τόμσεν

Έντονη η αντίδραση των ιατρών στις δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη

SHARE:

24Media Network