ΤΧΣ: Δωρεά 3 πλήρως εξοπλισμένων θέσεων ΜΕΘ

ΤΧΣ: Δωρεά 3 πλήρως εξοπλισμένων θέσεων ΜΕΘ
Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Eurokinissi

Τρεις υπερσύγχρονες, πλήρως εξοπλισμένες θέσεις Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), προσφέρει άμεσα το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Προτροπή Σταϊκούρα να ακολουθήσουν και άλλοι φορείς.

Αναγνωρίζοντας την ανυπολόγιστη προσφορά του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού της χώρας μας προς το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο εν μέσω της πανδημίας του COVID-19, καθώς και την ανάγκη άμεσης κατά το δυνατόν επέκτασης του συστήματος περίθαλψης, το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, σε συνεννόηση με το Υπουργείο Οικονομικών, συμμετέχει ενεργά στην εθνική προσπάθεια για την αντιμετώπιση της κρίσης εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού και για την προστασία της υγείας των πολιτών.

Για το σκοπό αυτό προσφέρονται άμεσα τρεις υπερσύγχρονες, πλήρως εξοπλισμένες θέσεις Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), στις οποίες περιλαμβάνονται κλίνες, αναπνευστήρες, ισάριθμα monitors και λοιπός εξοπλισμός, για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Την αξιοποίηση του εξοπλισμού θα συντονίσει το Υπουργείο Υγείας, ανάλογα με τις ανάγκες των ελληνικών νοσοκομείων σε όλη την επικράτεια.

Βιώνοντας αυτή την πρωτόγνωρη κατάσταση, το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας με πνεύμα αισιοδοξίας κι αλληλεγγύης καταθέτει την πιο πάνω συμβολή στον υπεράνθρωπο αγώνα που καταβάλλεται από όλες και όλους σήμερα, τονίζοντας τη σημασία της υπέρβασης της κρίσης αυτής με το μικρότερο δυνατό κόστος για την κοινωνία μας.

O Ανδρέας Βερύκιος, Πρόεδρος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, σημείωσε: «Σε αυτές τις προκλήσεις των καιρών παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις καθώς ο COVID-19 συνεχίζει να εξαπλώνεται παγκοσμίως. Με έντονο συναίσθημα ευθύνης, στεκόμαστε αρωγοί σε αυτή την προσπάθεια της πολιτείας να κρατήσει τη χώρα μας όρθια και δυνατή, με πίστη ότι η κοινωνία μας θα αντεπεξέλθει το ταχύτερο δυνατό στις δυσκολίες της παρούσας κατάστασης με τη συμβολή όλων μας».

Προτροπή Σταϊκούρα

Ο Υπουργός Οικονομικών, κ. Χρήστος Σταϊκούρας δήλωσε σχετικά με τη δωρεά τριών πλήρως εξοπλισμένων θέσεων ΜΕΘ στο ΕΣΥ από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας:

«Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, σε συνεννόηση με το Υπουργείο Οικονομικών, συμμετέχει στην κρίσιμη μάχη για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού, προσφέροντας άμεσα τρεις υπερσύγχρονες, πλήρως εξοπλισμένες θέσεις Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), στις οποίες περιλαμβάνονται κλίνες, αναπνευστήρες, ισάριθμα monitors και λοιπός εξοπλισμός, για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Η δωρεά αυτή αποτελεί μια αξιέπαινη πράξη κοινωνικής ευθύνης και αλληλεγγύης μέσα στις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε, και στη χώρα μας, λόγω της υγειονομικής κρίσης. Για την υπέρβαση της κρίσης αυτής με το μικρότερο δυνατό κοινωνικό κόστος, το Κράτος έχει επιστρατεύσει, ως όφειλε, όλα τα διαθέσιμα μέσα και πόρους. Ωστόσο, κάθε συνεισφορά στον αγώνα της πολιτείας, των γιατρών, των νοσηλευτών και ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας για την υπεράσπιση της ανθρώπινης ζωής και την προστασία της δημόσιας υγείας είναι πολύτιμη.

Στο πλαίσιο αυτό, χαιρετίζω την πρωτοβουλία του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και ενθαρρύνω κάθε φορέα και επιχείρηση να συνδράμει, στο μέτρο των δυνατοτήτων του, στη μεγάλη κοινή μάχη κατά της νόσου και των συνεπειών της. Η ενότητα, η υπευθυνότητα και η αλληλεγγύη είναι τα μεγαλύτερα όπλα μας απέναντι στην πανδημία».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα