Τελικός Conference League: Τρία νοσοκομεία και ΕΚΑΒ σε ετοιμότητα

Διαβάζεται σε 2'
Τελικός Conference League
Τελικός Conference League Georgia Panagopoulou/Tourette Photography

Νοσοκομεία και ΕΚΑΒ δηλώνουν έτοιμα να συνδράμουν στη μεγάλη διοργάνωση του ποδοσφαίρου, τον τελικό του Conference League.

Έτοιμο φέρεται το υπουργείο Υγείας από την πλευρά του για τον τελικό του Conference League, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 29 Μαΐου στην OPAP Arena.

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, το σχέδιο για την υγεία που έχει καταθέσει το υπουργείο Υγείας στην UEFA, προβλέπει τρία νοσοκομεία αναφοράς για εκείνη την ημέρα.

Ως εκ τούτου, θα συμμετέχουν τα «Σισμανόγλειο», το ΚΑΤ και «Ευαγγελισμός» για τους VIP.

Αναλόγως της σοβαρότητας του περιστατικού, το ΕΚΑΒ θα μεταφέρει τους φιλάθλους σε ένα από τα τρία νοσοκομεία.

«Ο Ευαγγελισμός είναι το νοσοκομείο αναφοράς για τους VIP σε όλα τα διεθνή γεγονότα της χώρας από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004», ξεκαθάρισε ο κ. Γεωργιάδης.

Σύμφωνα με το πρωτόκολλο της UEFA, νοσοκομεία και ΕΚΑΒ πρέπει να είναι πανέτοιμα, ώστε αν χρειαστεί να παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες σε φιλάθλους ή προσκεκλημένους του αγώνα.

Προκειται για την διεξαγωγή ενός πολύ σημαντικού παιχνιδιού στη χώρα μας και η εικόνα της Ελλάδος θα «μετρήσει» ως διεθνής διαφήμιση και από τις υπηρεσίες υγείας που θα παρέχει.

Να σημειωθεί ότι το υγειονομικό προσωπικό του «Ευαγγελισμού» θα καλύπτει με ειδική ιατρονοσηλευτική ομάδα και την περιοχή του Θησείου που θα είναι ένα από τα σημεία συγκέντρωσης των φιλάθλων την Τετάρτη πριν τον αγώνα.

Οι φίλαθλοι θα συγκεντρωθούν συνολικά σε 4 σημεία στην Αθήνα με βάση το σχέδιο, εκ των οποίων τα 2 θα είναι στο ΟΑΚΑ.

Την κατάρτιση του υγειονομικού σχεδίου, που βασίζεται στο πρωτόκολλο της UEFA και είναι στα πρότυπα των Ολυμπιακών αγώνων έχει κάνει ο Διοικητής της 1ης ΥΠΕ Παναγιώτης Στάθης, σε συνεργασία με τους διοικητές των 3 Νοσοκομείων και τον πρόεδρο του ΚΕΠΥ- ΕΚΑΒ Νίκο Παπαευσταθίου.

Το ΕΚΑΒ–ΚΕΠΥ, μάλιστα, είχε κάνει και τον δικό του ξεχωριστό σχεδιασμό για το πώς θα αντιμετωπίσει τα πιθανά περιστατικά.

Μάλιστα θα διαθέτει και πρόσωπο-σύνδεσμος στο Κέντρο Επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ ώστε να μπορούν να γίνουν οι συνεννοήσεις για έκτακτα περιστατικά.

Σε ετοιμότητα τα ασθενοφόρα

Σύμφωνα με το πλάνο που έχει καταρτιστεί, την Τετάρτη 29 Μαΐου θα υπάρχει ενισχυμένη δύναμη ασθενοφόρων σε όλο το Λεκανοπέδιο για όλη τη διάρκεια της ημέρας του τελικού.

Το απόγευμα και βράδυ θα υπάρχουν 4 ασθενοφόρα, 2 Κινητές Μονάδες και 3 μηχανές του ΕΚΑΒ στην ευρύτερη περιοχή του γηπέδου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα