ΥΠΕΞ: “Η Ελλάδα δεν δέχεται υποδείξεις”

ΥΠΕΞ: “Η Ελλάδα δεν δέχεται υποδείξεις”
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ (ICON PRESS / ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ) Icon

Για θέματα σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η Ελλάδα δεν δέχεται υποδείξεις, ξεκαθάρισε το υπουργείο Εξωτερικών στη Ρωσία, με αφορμή ανακοίνωση για την προφυλάκιση Εφραίμ

Σε δήλωσή του, ο εκπρόσωπος του υπουργείου, Γρ. Δελαβέκουρας, σημείωσε πως η Ελλάδα και η Ρωσία συνδέονται με βαθιά σχέση φιλίας και συνεννόησης, η οποία εδράζεται στις κοινές πνευματικές και πολιτιστικές αξίες των δύο χωρών.

“Οι δύο λαοί, μετέχοντας στην κοινή παράδοση της Ορθοδοξίας, που μεταλαμπαδεύθηκε από το Βυζάντιο στη Ρωσία, έχουν αναπτύξει ισχυρούς μεταξύ τους δεσμούς, που μεταφράσθηκαν στο πέρασμα των αιώνων σε άρρηκτη σχέση εμπιστοσύνης και αδελφοσύνης”, πρόσθεσε.

Ακόμη, τόνισε, πως η Ελλάδα “είναι κράτος δικαίου με μακρά δημοκρατική παράδοση και σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπου υπάρχει απόλυτος σεβασμός στην ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης και σαφής διάκριση των εξουσιών”.

“Για τα ανωτέρω θέματα η Ελλάδα δεν δέχεται υποδείξεις”, ξεκαθάρισε ο κ. Δελαβέκουρας.

Υπενθυμίζεται ότι, νωρίτερα σήμερα Τετάρτη, σε ανακοίνωσή του το ρωσικό ΥΠΕΞ υποστήριζε ότι “η απόφαση των δικαστικών αρχών της Ελλάδας για φυλάκιση του Εφραίμ πριν τη δικαστική διερεύνηση, δεν συμβαδίζει με τις αποφάσεις και συστάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για τα ανθρώπινα δικαιώματα”.

Τη δήλωση έκανε ο επίσημος εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ Αλεξάντρ Λουκασέβιτς, ο οποίος σημειώνει ότι είναι γνωστή η διερεύνηση της υπόθεσης για τις ανταλλαγές ακίνητης περιουσίας μεταξύ Μονής Βατοπεδίου και ελληνικού κράτους, που έγιναν το 2007, “την ίδια στιγμή, λαμβάνοντας υπ’ όψη τη δεδηλωμένη ετοιμότητα του αρχιμανδρίτη Εφραίμ να συνεργαστεί με τα ανακριτικά όργανα και την κατάσταση της υγείας του, μας προκαλεί βαθιά ανησυχία η απόφαση των δικαστικών αρχών της Ελλάδας για φυλάκισή του πριν τη δικαστική διερεύνηση, η οποία δεν συμβαδίζει με τις αποφάσεις και συστάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για τα ανθρώπινα δικαιώματα”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα