ΖΕΣΤΗ

Παραλία Αγίας Μαρίνας

Καιρός: Ξεκινά το κύμα ζέστης - Σε ποιες περιοχές θα ξεπεράσει τους 40 βαθμούς

Αυξημένες θερμοκρασίες αναμένεται να καταγραφούν από το απόγευμα της Πέμπτης σχεδόν σε όλη τη χώρα. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καύσωνας επηρεάζει την ύπαρξη μας, με περισσότερους από έναν τρόπους.

Πώς ο καύσωνας μπορεί να διαλύσει περαιτέρω την ταλαιπωρημένη οικονομία

Ο πληθωρισμός έφτασε στο 12.1% στην Ελλάδα τον Ιούνιο, με τον καύσωνα που επίκειται να απειλεί με περαιτέρω αύξηση. Ας δούμε πώς οι υψηλές θερμοκρασίες επηρεάζουν την οικονομία.

Καύσωνας στη Μεγάλη Βρετανία

Καύσωνας: Καμίνι η Ευρώπη - Πάνω από 40 βαθμοί Κελσίου σήμερα στη Μεγάλη Βρετανία

Κύμα ακραίας ζέστης πλήττει αυτή την περίοδο την Ευρώπη, με τον υδράργυρο στη Μεγάλη Βρετανία να αναμένεται να καταγράψει σήμερα πάνω από 40 βαθμούς Κελσίου, για πρώτη φορά. Οι αρχές εξέδωσαν προειδοποίηση 4ης βαθμίδας.

Κτίριο στη Θεσσαλονίκη

Δύσκολο καλοκαίρι: Έρχεται "κόφτης" στα κλιματιστικά στο δημόσιο

Ανοιχτό το ενδεχόμενο για μέτρα στο δημόσιο και συστάσεις σε νοικοκυριά σχετικά με τη χρήση των κλιματιστικών άφησε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας.

Βουτιές σε παραλία

Έκτακτο δελτίο καιρού: Καύσωνας μέχρι την Παρασκευή - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

Νέο κύμα καύσωνα με υψηλές θερμοκρασίες θα πλήξει τη χώρα μας σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της ΕΜΥ. Πού θα κινηθούν οι θερμές αέριες μάζες τις επόμενες μέρες.

Υψηλές θερμοκρασίες στην Κοιλάδα του Θανάτου

ΗΠΑ: Σφοδρό κύμα καύσωνα - Στους 56,6 ο υδράργυρος στην Κοιλάδα του Θανάτου

Θερμοκρασίες ρεκόρ σημειώνονται τις τελευταίες μέρες στις ΗΠΑ, με το σφοδρό κύμα καύσωνα να πλήττει το δυτικό τμήμα της χώρας. Προβλήματα στο δίκτυο ηλεκτροδότησης και μεγάλες δασικές πυρκαγιές.

Ποδηλατόδρομος στην Ολλανδία

Η ολλανδική πόλη που προετοιμάζεται για την κλιματική αλλαγή

Σύμφωνα με ένα δεκαετές πλάνο για την πόλη, προτείνεται μια νέα διάταξη για την καλύτερη προετοιμασία των κατοίκων για ακραίες καιρικές συνθήκες, όπως νεροποντές, ξηρασίες και καύσωνες.