Ζήτησαν προκαταβολικά 700 ευρώ από γονείς 3χρονου με πνευμονία στο νοσοκομείο Λάρισας

Ζήτησαν προκαταβολικά 700 ευρώ από γονείς 3χρονου με πνευμονία στο νοσοκομείο Λάρισας

Σοβαρή καταγγελία από την Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Λάρισας. Οι αλλοδαποί γονείς δεν διέθεταν το ποσό, πήραν το παιδί και έφυγαν...

Το ποσό των 700 ευρώ προκαταβολικά ζήτησε, σύμφωνα με καταγγελία της Αντιρατσιστικής Πρωτοβουλίας Λάρισας, το Γενικό Νοσοκομείο της πόλης από τους αλλοδαπούς γονείς ενός 3χρονου παιδιού με πνευμονία, προκειμένου να το περιθάλψουν.

Οι γονείς δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα να καταβάλλουν το ποσό αυτό και έτσι πήραν το παιδί και έφυγαν, με ό,τι συνεπάγεται αυτό.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

"Σ΄ ένα κόσμο που … “οι χορτάτοι κάνουν μαθήματα οικονομίας στους πεινασμένους” .. πασχίζοντας να τους πείσουν πως οι αξίες δεν έχουν καμιά σημασία μπροστά στο κόστος,  στα δικά μας «πέτρινα χρόνια»  που δεν μένει τίποτε όρθιο, η ανθρώπινη ζωή και υγεία, δεν αποτελεί εξαίρεση.

Βάλθηκαν να μας πείσουν πως δεν έχει καμιά σημασία «πόσο αξίζει μια ανθρώπινη ζωή». Mετράει παραπάνω το «πόσο κοστίζει».  Κι απ΄ ότι φαίνεται τελικά «κοστίζει» πολύ φθηνά!!. Πόσο?  Μόλις 700 ευρώ.

Τόσο κοστολογήθηκε η υγεία ενός τρίχρονου παιδιού, που προσκομίστηκε προχθές στο Γενικό Νοσοκομείο από τους γονείς του. Αφού διαγνώστηκε  πνευμονία και ανάγκη νοσηλείας του παιδιού τουλάχιστον για επτά μέρες ζητήθηκε από τους γονείς να προκαταβάλουν το κόστος   (700 ευρώ), γιατί ήταν ανασφάλιστοι, ίσως και γιατί ήταν και μετανάστες. Το αποτέλεσμα  οι γονείς να πάρουν το παιδί τους,  γιατί δεν μπορούσαν να πληρώσουν και να φύγουν, ντροπιασμένοι σαν τους «κλέφτες».  Όχι βέβαια σαν αυτούς που ζουν και βασιλεύουν και χωρίς ντροπή συνεχίζουν να ρημάζουν τις ζωές μας.

Αυτό και αν είναι ωμός εκβιασμός, κυνισμός και αναλγησία. Η ανθρώπινη ζωή δεν είναι πλέον αξία ανεκτίμητη, αλλά είναι κόστος. Τα νοσοκομεία λειτουργούν με τους νόμους της αγοράς, το κράτος πρόνοιας προνοεί μόνο για τους δανειστές του, πετώντας στον σύγχρονο καιάδα ανθρώπινες ζωές. Καρκινοπαθείς χωρίς χημειοθεραπεία, ασφαλισμένοι που πρέπει να πληρώνουν όλο και ακριβότερα τα φάρμακα τους, ανασφάλιστοι χωρίς κανένα δικαίωμα στη περίθαλψη, γιατροί και νοσηλευτές ζητιάνοι για τα ξενύχτια τους,.

Αυτή τη στιγμή η τρόικα εσωτερικού και εξωτερικού εκτελεί ένα μεγάλο έγκλημα

Καταστρέφει τις  δομές της δημόσιας υγείας, ληστεύει το εισόδημα των ασφαλισμένων με τις επιβαρύνσεις στα φάρμακα και νοσήλεια, οδηγεί σε βέβαιο  θάνατο εκατοντάδες ανασφάλιστους ασθενείς, μετατρέπει τους λειτουργούς  της υγείας σε επαίτες.

Γι’ αυτό και  πρέπει να τους σταματήσουμε πριν να είναι αργά. Σήμερα μαζί με τους υγειονομικούς να δώσουμε την μάχη της αξιοπρέπειας, να διεκδικήσουμε ένα πραγματικά δημόσιο και δωρεάν καθολικό σύστημα υγείας. να αρνηθούμε στην πράξη τους νόμους που επιβάλλουν τον κοινωνικό αποκλεισμό,  την απόλυτη εξαθλίωση και τον πρόωρο θάνατο.

Να αντιτάξουμε την κοινωνική αλληλεγγύη  και όχι την φιλανθρωπία των «καπιταλιστών της συμπόνιας» που μοιράζουν τα ψίχουλα, από τα «καρβέλια της εκμετάλλευσης», ενώ απολύουν εργαζόμενους και κατεδαφίζουν τα κοινωνικά δικαιώματα.

Από τα μονοπάτια του φόβου να διαβούμε στους δρόμους της ελπίδας , που ανοίγονται, από τα δειλά ακόμη, εγχειρήματα κοινωνικής  αλληλεγγύης, γιατί το μόνο σίγουρο είναι ότι μπορούμε και χωρίς αυτούς.

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΕΤΡΑΜΕ ΠΛΕΟΝ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ – ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΜΕΤΡΗΜΕΝΕΣ"

SHARE:

24Media Network