Ζητούν εξηγήσεις από τον πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΣΤΗ ΕΓΚΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΛ.ΣΤΑΤ.Α.  ΑΝΔΡΕΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ/ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ Ο ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΣΤΑΤ ΑΝΔΡΕΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ (EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΣΤΗ ΕΓΚΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΛ.ΣΤΑΤ.Α. ΑΝΔΡΕΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ/ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ Ο ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΣΤΑΤ ΑΝΔΡΕΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ (EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

Στις 22 του τρέχοντος μήνα καλείται να δώσει εξηγήσεις στον οικονομικό εισαγγελέα ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέας Γεωργίου

Στις 22 Φεβρουαρίου καλείται να καταθέσει ο επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέας Γεωργίου, αναφορικά με τις καταγγελίες για τεχνητή διόγκωση του αναθεωρημένου ελλείμματος του 2009.

Η δικογραφία για το θέμα της ΕΛΣΤΑΤ έχει ήδη σταλεί στη Βουλή , καθώς οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς έκριναν ότι, από τα στοιχεία που συνέλεξαν, προέκυψαν ενδείξεις για ενδεχόμενες ευθύνες υπουργών της προηγούμενης κυβέρνησης.

Η υπόθεση, για την οποία καλείται ως ύποπτος για τη διάπραξη αδικήματος ο καθηγητής Ανδρέας Γεωργίου, αφορά τη διερεύνηση των καταγγελιών του πρώην μέλους του ΔΣ της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, Ζωής Γεωργαντά, για σκόπιμη και με την υπόδειξη της EUROSTAT, διόγκωση του αναθεωρημένου ελλείμματος , προκειμένου να επιβληθούν επιπλέον, δυσμενέστερα, οικονομικά μέτρα στη χώρα.

Η καταγγέλουσα καθηγήτρια Οικονομετρίας υποστηρίζει ότι "σκοπίμως και εν μέσω πιέσεων της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Αρχής, η ΕΛΣΤΑΤ, με μη επιστημονικές μεθόδους, διόγκωσε το αναθεωρημένο έλλειμμα του 2009 , από περίπου 12 - 13% σε 15,4%, με στόχο να επιβληθούν στη χώρα περισσότερα και σκληρότερα δημοσιονομικά μέτρα".

Υπενθυμίζεται πως ο Ανδρέας Γεωργίου είχε κληθεί, πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων, ως ύποπτος από τον Γρηγόρη Πεπόνη.

Ωστόσο, ουδέποτε έδωσε κατάθεση, καθώς ανέκυψε το θέμα με τις παραιτήσεις των δύο οικονομικών εισαγγελέων, οι οποίοι, με πρόσφατη απόφαση του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου, παρέμειναν στις θέσεις τους.

Με πρόσφατο αίτημά του στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, ο επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ ζητούσε να καταθέσει στον Γρηγόρη Πεπόνη, καθώς ο οικονομικός εισαγγελέας δεν είχε δεχθεί να λάβει κατάθεσή του, θεωρώντας πως ο Ανδρέας Γεωργίου είχε απολέσει την ιδιότητα του υπόπτου, μετά τη διαβίβαση των στοιχείων στη Βουλή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

"Αξιόποινες πράξεις μελών της προηγούμενης κυβέρνησης" είδε ο Πεπόνης στην ΕΛΣΤΑΤ

Στη Βουλή η δικογραφία για την ΕΛΣΤΑΤ

Βόμβες Γεωργαντά κατά Παπακωνσταντίνου

Στον εισαγγελέα η αναθεώρηση του ελλείμματος του 2009

SHARE:

24Media Network