Rafale: Η υποδοχή στην Τανάγρα – Μητσοτάκης: “Πολλαπλασιαστής ισχύος τα Rafale”

Rafale: Η υποδοχή στην Τανάγρα – Μητσοτάκης: “Πολλαπλασιαστής ισχύος τα Rafale”
O πρωθυπουργός στην τελετή υποδοχής των 6 πρώτων Rafale Eurokinissi

Στην Ελλάδα απο σήμερα τα πρώτα έξι απο τα 18 Rafale που προμηθεύεται η χώρα μας. Η υποδοχή στην Τανάγρα και η πτήση πάνω απο την Ακρόπολη.

Στην Ελλάδα έφτασαν τα πρώτα έξι Rafale, από τα συνολικά 18 που προμηθεύεται η χώρα μας μετά την υπογραφή σύμβασης πριν απο περίπου ένα χρόνο μεταξύ του υπουργού Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου και της Γαλλίδας Ομολόγου του Φλοράνς Παρλί.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του κατά την τελετή υποδοχής δήλωσε πως η η Ελλάδα ειναι υπερήφανη που υποδέχεται τα πρώτα έξι υπερσύγχρονα Rafale, που αναβαθμίζουν τη χώρα μας κάνοντας λόγο για “πολλαπλασιαστή ισχύος που θωρακίζει τη χώρα μας”.

Προανήγγηλε οτι μέσα στο 2022 θα φτάσει και η δέυτερη εξάδα αεροσακαφών και μέσα στο 2023 η τριτη.

“Τα νέα αεροσκάφη ειναι εδώ μόλις 16 μήνες μετά την παραγγελία τους” είπε και πρόθεσε πως η απόκτιση των νέων μαχητικών απαντά στις επίκαιρες αναγκες στις αμυντικής μας θωράκισης, όπως και στις συνθήκες πάνω απο το εθνικό έδαφος και στο Αιγαίο, συνεχίζοντας την παράδοση της ελληνογαλλικής συνεργασίας.

“Τα νέα μαχητικά καθιστούν την αεροπορία μας μια απο τις ισχυρότερες στην Ευρώπη και  Μεσόγειο και σφραγίζει την αμυντική συμπαράταξη Ελλάδας- Γαλλίας. Τα νέα Rafale είναι έτοιμα να απογειωθούν για ένα καλύτερο πιο ειρηνικό αύριο για όλη την περιοχή”

Είπε οτι στην Καλαμάτα το αμέσως επόμενο διάστημα εγκαινιάζεται το νέο Διεθνές Κέντρο Αεροπορικής Εκπαίδευσης και μέσα στο έτος το Πολεμικό Ναυτικό θα υποδεχθεί τα πρώτα δύο απο τα 7 ολοκαίνουργια ανθυποβρυχιακά του ελικόπτερα.

Αφορολόγητα επιδόματα

“Επένδυση στην Αμυνα σημαίνει επένδυση στους ανθρώπους που την υπηρετούν” είπε ο πρωθυπουργός και ανακοίνωσε οτι τα πτητικά και καταδυτικά επιδόματα απαλάσσονται απο κάθε φόρο. Το μέτρο αφορά τις ένοπλες δυνάμεις, την ΕΛΑΣ, την Πυροσβεσβτική και το Λιμενικό.

“Είναι η  ελάχιστη έκφραση ευγνωμοσύνης της Πολιτείας για όσους υπηρετούν, πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

“Η ανάπτυξη της χώρας πρέπει να πλαισιώνεται απο την εθνικκή της ασφάλεια. Δεν μπορεί να υπάρξει πραγματική ευημερία των πολιτών δίχως ασφάλεια στη χώρα” συμπλήρωσε.

Τα έξι Rafale μετά την είσοδό τους στον αττικό ουρανό, πέταξαν πάνω από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης. Στη συνέχεια κι έχοντας φτάσει πάνω από το αεροδρόμιο της Τανάγρας, όπου θα ενταχθούν στην 332 Μοίρα, ακούστηκε από τον πύργο ελέγχου η φράση “Καλωσορίσατε στο σπίτι σας, καλές προγειώσεις, πάντα με ασφάλεια ” με τον αρχηγό του σμήνους να απαντά  “Τα νέα Γεράκια προσεγγίζουν την 332 Μοίρα κι ανοίγουν τα φτερά τους. Ελλάδα, θα φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών”.

Tιμητική διέλευση των Rafale πάνω από την Ακρόπολη ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

 

Τα μαχητικά, στα οποία βρίσκονταν  Έλληνες και Γάλλοι πιλότοι, προσγειώθηκαν στο αεροδρόμιο αφού πραγματοποίησαν μια δεύτερη πτήση στα 1000 πόδια σε σχηματισμό.

Και τα έξι πέρασαν κάτω απο υδάτινη ασπίδα στον διάδρομο προσγείωσης στην 114 Πτέρυγα Μάχης.

Rafale καθώς προσγειώνεται στην Τανάγρα Eurokinissi

Ακολούθησε ο Αγιασμός ενώ αμέσως μετά σε ομιλία του ο  διοικητής της 332 Μοίρας Μιχαήλ Κούρτης δήλωσε  “είμαστε υπερήφανοι”.

Στην Ελλάδα τα έξι Rafale EUROKINISSI

Την ίδια ώρα, με τη λέξη “Ηρθαν”  στο Twitter, η Γαλλική Πρεσβεία στην Ελλάδα καλωσόριζε τα Rafale.

Rafale: Τα χαρακτηριστικά τους

Τα Rafale είναι αεροσκάφη πολλαπλών ρόλων, με δυνατότητα ταυτόχρονης εκτέλεσης ποικιλίας αποστολών και αποτελεί ότι πιο σύγχρονο και αξιόμαχο διαθέτει η ευρωπαϊκή αμυντική βιομηχανία, ενώ παράλληλα μπορεί να μεταφέρει τα ειδικά όπλα που ήδη υπάρχουν στο ελληνικό οπλοστάσιο, χωρίς να είναι αναγκαίες νέες επενδύσεις σε υποδομές και τεχνικές δυνατότητες.

Η γαλλική πλευρά ικανοποίησε τις απαιτήσεις της Πολεμικής Αεροπορίας ως προς την κατάσταση των μεταχειρισμένων αεροσκαφών, ενώ η κατασκευάστρια εταιρεία “DASSAULT AVIATION”, παρέχει την εγγύηση καλής λειτουργίας τους.

Rafale. Eurokinissi

 

Τα Rafale, μεταξύ άλλων, έχουν ακτίνα δράσης 2.800 μίλια και μεγάλη χωρητικότητα σε καύσιμα, διαθέτουν δύο κινητήρες, είναι εξοπλισμένα με σύγχρονο και ισχυρό ραντάρ ηλεκτρονικής σάρωσης ενώ έχουν τη δυνατότητα να μεταφέρουν δύο πυραύλους Exocet.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα