Χρηματικό πρόστιμο και απέλαση για τον Τούρκο συλληφθέντα

Χρηματικό πρόστιμο και απέλαση για τον Τούρκο συλληφθέντα
Ο 38χρονος Τούρκος Μουσά Αλερίκ οδηγείται από αστυνομικούς στα δικστήρια Ορεστιάδας την Πέμπτη 3 Μαΐου 2018 Eurokinissi

Ποινή φυλάκισης πέντε μηνών με αναστολή και χρηματικό πρόστιμο 1500 ευρώ επιβλήθηκε στον Τούρκο που μπήκε παράνομα στην Ελλάδα ενώ θα ακολουθήσει η διαδικασία απέλασης

Ένοχο για παράνομη είσοδο στην χώρα έκρινε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ορεστιάδας τον 38χρονο Τούρκο που συνελήφθη χθες επειδή πέρασε παράνομα τα σύνορα, με τον εκσκαφέα που χειριζόταν.

Το δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης πέντε μηνών με αναστολή και χρηματικό πρόστιμο 1500 ευρώ, ενώ η υπεράσπισή του έχει ασκήσει έφεση. Ο εκσκαφέας, με τον οποίο εισήλθε στην Ελλάδα, κατασχέθηκε.

Η αρχική πρόταση του εισαγγελέα αφορούσε σε τρίμηνη φυλάκισή του και 1500 ευρώ πρόστιμο, ωστόσο, η ποινή φυλάκισης αυξήθηκε μετά από αίτημα του συνηγόρου υπεράσπισης του κατηγορούμενου, προκειμένου να μπορέσει να ασκήσει έφεση.

Ο 38χρονος πρόκειται να αφεθεί ελεύθερος και θα ακολουθηθεί η διαδικασία της απέλασης. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, αναμένεται να επιστρέψει στην Τουρκία σε δύο ημέρες.

Η δήλωσή του συνηγόρου του Τούρκου, κ. Καπετανίδη

Το ιστορικό της υπόθεσης

Το μεσημέρι της Τετάρτης συνελήφθη από Έλληνες στρατιώτες ο 38χρονος Τούρκος, υπάλληλος του δήμου Αδριανούπολης, ο οποίος φέρεται να εργαζόταν στην αποκατάσταση του δικτύου ύδρευσης.

Όπως ανέφερε η ΕΡΤ, ο 38χρονος διέσχισε τα σύνορα οδηγώντας έναν εκσκαφέα και παρά το γεγονός ότι Ελληνες στρατιώτες και συνοριοφύλακες του έκαναν σήμα για να σταματήσει εκείνος άλλαξε κατεύθυνση και πέρασε στην Ελλάδα.

Μετά την σύλληψή του, κρατήθηκε στο ΑΤ Καστανέων και σήμερα το πρωί οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα