Έδωσε ονόματα ο Αραβαντινός: Ο Κονσολίδης πήγε να αυτοκτονήσει, γι’ αυτό τον πήγαν στο ψυχιατρείο

Έδωσε ονόματα ο Αραβαντινός: Ο Κονσολίδης πήγε να αυτοκτονήσει, γι’ αυτό τον πήγαν στο ψυχιατρείο
Ο Αραβαντινός ICON Press

Σπάει η "ομερτά" των φυλακών Νιγρίτας, όπου πέθανε ο Αλβανός βαρυποινίτης Ιλί Καρέλι. Τι αποκάλυψε ο αρχιφύλακας Αντώνης Αραβαντινός για τις συνθήκες που προηγήθηκαν του θανάτου του (Vid)

Για την απόπειρα αυτοκτονίας του προέδρου των Σωφρονιστικών Υπαλλήλων των φυλακών Νιγρίτας, Χάρη Κονσολίδη και την έρευνα των Αρχών που είναι σε εξέλιξη για τον θάνατο του Αλβανού βαρυποινίτη, Ιλί Καρέλι, μίλησε στην εκπομπή του Γιώργου Τράγκα στο “Ε Tv”, ο αρχιφύλακας και συνδικαλιστής Αντώνης Αραβαντινός.

“Δεν θα ήθελα να περιγράψω τον τρόπο με τον οποίον επιχείρησε να βάλει τέλος στη ζωή του. Το ότι επιχείρησε είναι δεδομένο. Η Αστυνομία τον κατέβασε σχεδόν από το μπαλκόνι και με εντολή εισαγγελέα κλείστηκε στο ψυχιατρείο. Πέρασε δύο άσχημα 24ωρα, ξάγρυπνος, και είναι αυτός που φαίνεται, να έσπασε (κατά την ανάκριση). Η γυναίκα του λείπει από το σπίτι. Ο ίδιος ζήτησε να πάρει τα παιδιά και να φύγει. Και την πήρε τηλέφωνο, όταν είχε εκείνη απομακρυνθεί πάρα πολύ και της είπε “συγχώρα με”…, είπε περιγράφοντας την απόπειρα αυτοκτονίας του Χάρη Κονσολίδη.

“Και οι δέκα που πήγαν εκεί, πήγαν γιατί τους ζητήθηκε, δεν υπάρχει κατάθεση, προφορικά τα είπαν… δεν υπάρχουν καταθέσεις, δεν υπάρχουν εντάλματα σύλληψης”, είπε σε άλλο σημείο.

Ο Κονσολίδης ενέπλεξε 9 δεσμοφύλακες

Σύμφωνα με τον κ. Αραβαντινό, ο Κονσολίδης αποκάλυψε στους αστυνομικούς ότι τον Καρέλι τον “πείραξαν” 9 δεσμοφύλακες, από τους οποίους οι 2 επιβεβαίωσαν τον Κονσολίδη και οι άλλοι 7 αρνήθηκαν οποιαδήποτε ανάμειξη.

Στην ερώτηση του Γιώργου Τράγκα “τι λέει η εξομολόγηση, που τον ανάγκασε, να πάει στο μπαλκόνι και να πέσει κάτω;” (στο 5.40′ του βίντεο) ο κ. Αραβαντινός είπε:

“Καταρχήν, ενέπλεξε κι άλλους συναδέλφους, που εξακολουθούν και ορκίζονται και χτυπιούνται, ότι δεν τον πείραξαν. Ωστόσο, υπάρχουν ακόμα 2 συνάδελφοι που παραδέχονται στην προφορική αυτή διαδικασία, ότι τον πείραξαν”.

“Οι δύο από τους εννέα επιβεβαίωσαν τον Κονσολίδη ως προς τον εαυτό τους και οι άλλοι 7 το αρνήθηκαν”.

“Αμέτρητα τα χτυπήματα στο σώμα του Καρέλι”

Απαντώντας στον δημοσιογράφο, που αναφέρθηκε στην ιατροδικαστική έκθεση, η οποία κάνει λόγο για αμέτρητα χτυπήματα στο σώμα του Καρέλι, ο κ. Αραβαντινός είπε:

“Ο κ. ιατροδικαστής, το σύνολο σχεδόν των χτυπημάτων, το αποδίδει ένα με δύο 24ωρα πριν. Ως προς το κάταγμα στο στέρνο θεωρεί ότι είναι συμβατό με τον χρόνο θανάτου. Θα το δούμε αυτό”.

“Όταν κάποιοι σπάνε, δεν σπάνε μερικώς”

Αναφερόμενος στην απόπειρα αυτοκτονίας του Κονσολίδη, είπε ακόμη (στο 10.14′ του βίντεο):

“Αποκλείεται η συνειδητοποίηση του τι έκανε, είτε ρίχνοντας μία σφαλιάρα είτε αδικώντας τους συναδέλφους του, επειδή είπε πράγματα που δεν ευσταθούσαν, να έκανε αυτή την κακιά σκέψη; Όταν κάποιοι σπάνε, δεν σπάνε μερικώς. Και δεν έχουν συνεννοηθεί όλοι, γιατί είναι απομονωμένοι. Ο Κονσολίδης έδωσε μία κατάθεση κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες…”

“Για τον Τσιρώνη πονέσαμε, για τον Αλβανό λυπάμαι”

Ο κ. Αραβαντινός απέφυγε να απαντήσει στην ερώτηση “γιατί πήγαν τον βαρυποινίτη στο κελί με τις κάμερες”, αναφέρθηκε στα προβλήματα και τις ελλείψεις των φυλακών, που και ο ίδιος έχει επανειλημμένα θέσει, είπε (στο 13.04′ του βίντεο):

“Για τον Τσιρώνη πονέσαμε, για τον Αλβανό λυπάμαι. Ζητάω να μην πάνε χαμένες αυτές οι δύο ζωές. Δεν μας ενδιαφέρει εμάς, να υπάρχει αυτή η αντάρα στις φυλακές…

“Έχεις λεπτομέρειες για τους δύο άλλους που επιβεβαιώνουν τον Κονσολίδη και για αυτά που έκαναν οι ίδιοι;”, ρώτησε ο κ. Τράγκας.

“Και λένε όμως, ότι δεν έκαναν άλλοι. Έχω κάποιες πληροφορίες, αλλά δεν θα πω ότι είναι, αλλά τι θέλω να είναι ή τι πιστεύω ότι είναι. Αλλά οι πληροφορίες αυτές έρχονται υποστηρικτικά στο συμπέρασμα, ότι δεν είναι οι υπάλληλοι της φυλακής Νιγρίτας, με όποια συμπεριφορά κι αν είχαν, γιατί ερευνάται και δεν θέλω να πω παραπάνω, αυτοί που προκάλεσαν τον θάνατό του”, απάντησε ο Αραβαντινός.

“Ποιος του έσπασε το στήθος; Κατά τη διάρκεια μεταφοράς ή βασανισμού;”

“Και οι δύο ιατροδικαστές είπαν δύο αιτίες θανάτου. Κάποιοι εσκεμμένα λένε για μία. Να δεχθώ την πιο εμφανή, αυτή από το κάταγμα του στέρνου. Και οι δύο ιατροδικαστές λένε για θλον όργανο. Εμείς σπειροειδές δεν έχουμε. Θλον έχουμε, είναι τα γκλομπ, τα οποία έχουν πάρει των Εσωτερικών Υποθέσεων και θα δούμε. Εάν λοιπόν, δεν είναι τα δικά μας, μπορεί να εμπλέκεται η Νιγρίτα”, είπε ο κ. Αραβαντινός.

“Έχεις άλλον βασανισμό στη Νιγρίτα που ξέρεις;”, τον ρώτησε στη συνέχεια ο κ. Τράγκας.

“Όχι βέβαια. Ή μάλλον ναι, ψεύδομαι. Ξέρω ότι ξυλοκοπήθηκαν συνάδελφοί μου, σε απόπειρα απόδρασης. Έχουν ξυλοκοπηθεί και μαχαιρωθεί παρακαλώ συνάδελφοί μου, τα τελευταία 4 χρόνια” , απάντησε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα