Έχει σχέση ο ‘σάτυρος’ του Γαλατσίου με την υπόθεση Αγραφιώτου;

Έχει σχέση ο ‘σάτυρος’ του Γαλατσίου με την υπόθεση Αγραφιώτου;

Έχουν ληφθεί αποτυπώματα και DNA που διασταυρώνονται με «ορφανά» δείγματα, ωστόσο το προφίλ των επιθέσεων του ήταν διαφορετικό από αυτό της Αγραφιώτου

Την πιθανότητα να έχει σχέση ο «σάτυρος» του Γαλατσίου με το φρικτό έγκλημα σε βάρος της 69χρονης Ελευθερίας Αγραφιώτου, εξετάζει η Ασφάλεια Αττικής.

Βεβαίως πρόκειται για μία έρευνα που ούτως ή άλλως κάνει η Ασφάλεια σε κάθε παρόμοια περίπτωση όπως είχε γίνει με τον «δράκο του Αμαρουσίου», η οποία όμως είχε αρνητικά αποτελέσματα.

Και σε αυτή την περίπτωση λήφθηκαν αποτυπώματα και γενετικό υλικό και να διασταυρωθεί και τυχόν ταυτοποιηθεί με τα «ορφανά» δείγματα από την σκηνή του εγκλήματος στο υπόγειο του σουπερμάρκετ στο Μαρούσι.

Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με πληροφορίες τα αποτελέσματα είναι αρνητικά, ωστόσο πλήρεις απαντήσεις θα έχουν οι αξιωματικοί της Ασφάλειας από τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ., ενδεχομένως τα επόμενα δύο 24ωρα.

Βεβαίως οι έμπειροι αξιωματικοί της Ασφάλειας αναφέρουν ότι το προφίλ των χτυπημάτων για τα οποία κατηγορείται δεν έχουν απόλυτη ταύτιση με τα όσα διαδραματίστηκαν στο σκοτεινό δεύτερο υπόγειο του σουπερμάρκετ στο Μαρούσι στα τέλη Απριλίου.

Κατά τους αστυνομικούς, ο 38χρονος συλληφθείς Δ.Π. διέπραττε τις σεξουαλικές του επιθέσεις μεν με ορμή και βία, αρπάζοντας τα θύματά του από τον λαιμό και θωπεύοντάς και μάλιστα σε δημόσιους χώρους, στη μέση του δρόμου, ακόμα και μέρα μεσημέρι με δεκάδες μάρτυρες, όμως στη συνέχεια από τις φωνές των θυμάτων εγκατέλειπε τον χώρο.

Ο δολοφόνος της Αγραφιώτου μπορεί να χτύπησε μέρα μεσημέρι και σε δημόσιο χώρο, όμως φρόντισε να κρύψει το θύμα του και να το χτυπήσει με πρωτοφανή βία μέχρι θανάτου… Από την άλλη πλευρά το Μαρούσι είναι ένα μέρος που χτύπησε ο «σάτυρος του Γαλατσίου», ωστόσο σε όλες τις περιπτώσεις τα θύματά του ήταν ανήλικα και οι ενήλικες δεν ήταν όσο μεγάλη σε ηλικία ήταν η 69χρονη Ελευθερία Αγραφιώτου.

Σε κάθε περίπτωση πάντως οι Αρχές θα αναμένουν ως οφείλουν και τα αποτελέσματα των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων.

Το χρονικό των επιθέσεων

Ο 38χρονος συνελήφθη το πρωί της Παρασκευής στο Γαλάτσι, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ν. Φιλαδέλφειας, για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας σε βάρος γυναικών και ανήλικων κοριτσιών κατ’ εξακολούθηση.
 

Ειδικότερα, μετά την καταγραφή περιστατικών κατά τα οποία άγνωστος άνδρας κινούμενος στις περιοχές της Ν. Φιλαδέλφειας, του Αμαρουσίου και της Κυψέλης, είτε με μοτοσυκλέτα είτε πεζός, εντόπιζε γυναίκες ανεξαρτήτου ηλικίας, τις πλησίαζε και αιφνιδιαστικά και με βίαιο τρόπο προέβαινε σε άσεμνες χειρονομίες, το Τμήμα Ασφαλείας Ν. Φιλαδέλφειας συνέστησε ειδική ομάδα για τον εντοπισμό και τη σύλληψή του, στην οποία συμμετείχαν και γυναίκες αστυνομικοί ως «δολώματα».

Από την αξιοποίηση των στοιχείων που συγκεντρώθηκαν, κατά τη διάρκεια της έρευνας, επετεύχθη η ταυτοποίηση των στοιχείων του και η εξακρίβωση της δράσης του.

Όπως διαπιστώθηκε ο 38χρονος είναι ο δράστης τουλάχιστον τεσσάρων περιστατικών προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας:

-Το πρώτο καταγεγραμμένο περιστατικό σε βάρος του είναι στην Κυψέλη στις 9 Ιουλίου σε βάρος μίας 47χρονη που περπατούσε στον δρόμο

-Τα επόμενα τρία περιστατικά ήταν απανωτά μέσα σε διάστημα μόλις μισής ώρας στις 11 Νοεμβρίου σε Μαρούσι και Νέα Φιλαδέλφεια με τον δράστη να μην είναι πεζός αυτή την φορά, αλλά να χρησιμοποιεί μηχανάκι.

Το πρώτο περιστατικό έγινε σε βάρος μίας 15χρονης μαθήτριας στη μία το μεσημέρι στο Μαρούσι, στη συνέχεια στις 13:20 στη Νέα Φιλαδέλφεια σε βάρος μίας 41χρονης σχολικής τροχονόμου και τελευταίο θύμα του ήταν στην ίδια περιοχή ύστερα από 10 λεπτά, μία 12χρονης μαθήτριας…

Σε βάρος του σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία, η οποία υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών και παραπέμφθηκε σε Τακτικό Ανακριτή ο οποίος εξέδωσε ένταλμα, δυνάμει του οποίου συνελήφθη.

Ο 38χρονος έχει συλληφθεί και άλλες φορές για παρόμοια αδικήματα και έχει εκτίσει ποινή κάθειρξης σε Καταστήματα Κράτησης, ενώ του είχαν επιβληθεί περιοριστικοί όροι. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα και στη συνέχεια στον Ανακριτή, όπου μετά την απολογία του παραγγέλθηκε η προσωρινή του κράτηση και βεβαίως ερευνάται αν είναι υπεύθυνος και για τυχόν άλλες παρόμοιες ενέργειες.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα