Λέρος: Αμετανόητοι οι γονείς παραδέχτηκαν τα πάντα και περιέγραψαν τις φρικαλεότητες τους

Λέρος: Αμετανόητοι οι γονείς παραδέχτηκαν τα πάντα και περιέγραψαν τις φρικαλεότητες τους

Επί τρία χρόνια βίαζαν τα παιδιά τους και τα κακοποιούσαν σεξουαλικά ακόμα και με αντικείμενα. Το 13χρονο κοριτσάκι και το 8χρονο αγοράκι είχαν νοσηλευτεί το 2017 στο Παίδων και παρόλα αυτά δεν είχε ενημερωθεί η Αστυνομία για αυτή την κατάσταση.

Σοκαρισμένο είναι το πανελλήνιο από την απίστευτη υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης που δέχονταν επί τουλάχιστον 3 χρόνια τα τρία από τα τέσσερα παιδιά μίας οικογένειας στην Λέρο και μάλιστα από τους ίδιους τους, τους γονείς.

Το χειρότερο όμως είναι πως με εξαίρεση την Αστυνομία που ενημερώθηκε πριν μερικά 24ωρα από καταγγελία της θείας των παιδιών για την κόλαση που ζούσαν και έδρασαν αμέσως, είναι ότι φορείς Υγείας, Πρόνοιας, ακόμα και της Δικαιοσύνης λειτούργησαν με περίσσια αναλγησία σε βάρος των παιδιών αυτών…

Το 13χρονο κοριτσάκι είχε νοσηλευτεί το 2017 στο Παίδων ως αποτέλεσμα μίας ακόμα κακοποίησης. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του «Χαμόγελου του Παιδιού», που αναφέρει ότι ήταν ενήμερο από πέρυσι τον Μάιο αλλά αναρμόδιο, τονίζονται μεταξύ άλλων τα εξής:

Τον Μάιο του 2017, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» είχε λάβει καταγγελία στην «Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα παιδιά SOS 1056» σύμφωνα με την οποία οι συγκεκριμένοι γονείς ασκούσαν έντονη σωματική κακοποίηση στα ανήλικα παιδιά τους, τα παραμελούσαν και υπήρχαν υπόνοιες για σεξουαλική παρενόχληση της ανήλικης κόρης (13 ετών). Άμεσα, όπως γίνεται για κάθε ανάλογη καταγγελία, ενημερώθηκε η αρμόδια Εισαγγελία Ανηλίκων ώστε να προχωρήσουν στις απαραίτητες ενέργειες.

Τον Ιούλιο του 2017, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» έλαβε κλήση από συγγενικό πρόσωπο της οικογένειας όπου ανέφερε ότι το 13χρονο κορίτσι καθώς και ο 8χρονος αδερφός της βρίσκονταν σε Νοσοκομείο Παίδων κατόπιν εισαγγελικής εντολής. Το συγκεκριμένο άτομο ενημέρωσε ότι το 13χρονο κορίτσι έφυγε μόνο του από το Νοσοκομείο, καθώς φοβόταν ότι θα γυρίσει πίσω στο οικογενειακό της περιβάλλον, ωστόσο εντοπίστηκε άμεσα κι επέστρεψε ξανά».

Άρα, σύμφωνα με το «Χαμόγελο του Παιδιού» ήταν ενήμερο και το Νοσοκομείο και η Εισαγγελία Ανηλίκων και παρόλα αυτά η Αστυνομία ενημερώθηκε για όλα αυτά έναν χρόνο μετά και ύστερα από καταγγελία της θείας των παιδιών και όχι από άλλες κρατικές Υπηρεσίες που είχαν γνώση.

Ο 52χρονος πατέρας που ήταν υπάλληλος γενικών καθηκόντων στο Ψυχιατρείο Λέρου και η 45χρονη σύζυγός του και μητέρα των τεσσάρων παιδιών τους, που απασχολείτο σε περιστασιακές εργασίες στο νησί, αμέσως μετά την σύλληψή τους ομολόγησαν τις ειδεχθείς τους πράξεις και μάλιστα με λεπτομέρειες που άφησαν άφωνους τους αστυνομικούς που λάμβαναν τις προανακριτικές τους απολογίες.

Δεν έδειξαν την παραμικρή μεταμέλεια και ειδικά ο πατέρας που φέρεται να έβρισκε ικανοποίηση από τις πράξεις του, ακόμα και όταν αυτές τις έπραττε η σύζυγός του και αποδέχτηκαν πως χτυπούσαν συχνά τα παιδιά τους, τα βίαζαν και τα κακοποιούσαν σεξουαλικά ακόμα και με αντικείμενα…

Η οικογένεια αποτελείτο από ένα 13χρονο κοριτσάκι, ένα 8χρονο αγοράκι, έναν 24χρονο που πάσχει από νοητική στέρηση και έναν 27χρονο, που είναι ο μόνος ο οποίος κατάφερε να ξεφύγει από την κόλαση του σπιτιού του και των γονέων του. Τα υπόλοιπα τρία παιδιά υπέστησαν επί τρία χρόνια αλλεπάλληλους βιασμούς και βαρύτατη σεξουαλική και σωματική κακοποίηση, πέραν του εκφοβισμού, των απειλών και των εκβιασμών που βίωναν.

Το πρωί της Τρίτης γονείς οδηγήθηκαν από την Λέρο στον Εισαγγελέα της Κω που τους άσκησε κακουργηματικές διώξεις και τους έδωσε προθεσμία για να απολογηθούν το πρωί της Πέμπτης και μέχρι τότε κρατούνται στην Κω. Την Τετάρτη, θα μεταφερθούν ενώπιον του Ανακριτή Κω τα παιδιά της οικογένειας για να καταθέσουν όσα συνέβαιναν στο σπίτι τους όλα αυτά τα χρόνια.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα