ΚΝΕ: Να τιμήσουμε το σύγχρονο μήνυμα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου

ΚΝΕ: Να τιμήσουμε το σύγχρονο μήνυμα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου
????ii ?Sk????????36?????-ô?uO ????? ??????8 ???010. (EUROKINISSI / ?ûQ???Mi Eurokinissi

Το μήνυμα του ΚΣ της ΚΝΕ για την 44η επέτειο απ' την εξέγερση του Πολυτεχνείου

Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στην πορεία της Παρασκευής, τονίζοντας ότι αυτή είναι η καλύτερη απάντηση σε όσους προσπάθησαν να εμποδίσουν τον αγωνιστικό εορτασμό της εξέγερσης του Πολυτεχνείου το Νοέμβρη του ’73, αλλά και σε όσους τους νομιμοποιούν και ουσιαστικά μετατρέπουν τον εορτασμό σε μια καρικατούρα» απευθύνει η ΚΝΕ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του  ΚΣ της ΚΝΕ έχει ως εξής:

«Η ΚΝΕ καλεί μαζικά τους νέους και τις νέες να συμμετάσχουν στη μεγάλη πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία στην Αθήνα και στις εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα. Να τιμήσουμε την εξέγερση και το σύγχρονο μήνυμά της ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και τη βαθύτερη εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΝΑΤΟ – ΗΠΑ, με μαχητικές διαδηλώσεις με τα μπλοκ του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, με τα ταξικά εργατικά σωματεία και τους Φοιτητικούς Συλλόγους.

Αυτή είναι η καλύτερη απάντηση σε όσους προσπάθησαν να εμποδίσουν τον αγωνιστικό εορτασμό της εξέγερσης του Πολυτεχνείου το Νοέμβρη του ’73, αλλά και σε όσους τους νομιμοποιούν και ουσιαστικά μετατρέπουν τον εορτασμό σε μια καρικατούρα. Να πάρουν απάντηση οι ενέργειες που εξυπηρετούν αντικειμενικά τον μόνιμο καημό της πρεσβείας των ΗΠΑ και όσων ακόμα τον συμμερίζονται από το αστικό πολιτικό σύστημα για να απογυμνωθεί το Πολυτεχνείο από το αντιιμπεριαλιστικό, εξεγερτικό του περιεχόμενο, μέχρι και να μην πραγματοποιούνται καθόλου εκδηλώσεις που αποτελεί βασική τους επιδίωξη».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα