Σήμερα η δίκη των κατηγορούμενων για την επίθεση στον Γιάννη Μπουτάρη

Σήμερα η δίκη των κατηγορούμενων για την επίθεση στον Γιάννη Μπουτάρη
Επίθεση στον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη SOOC

Σήμερα δικάζονται οι τρεις εκ των κατηγορουμένων για την επίθεση στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, τη στιγμή που πληροφορίες θέλουν τους δικηγόρους τους να έχουν επικοινωνήσει με το γραφείο του δημάρχου και έναν από αυτούς να είναι μέλος της Χρυσής Αυγής και να έχει δεχτεί, μάλιστα, τηλεφώνημα υποστήριξης από τον Η. Κασιδιάρη

Στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης δικάζονται σήμερα οι τρεις συλληφθέντες για την επίθεση κατά του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, το περασμένο Σάββατο, μετά από το αίτημα αναβολής που υπέβαλαν μέσω των συνηγόρων τους τη Δευτέρα.

Η δίκη των δύο 20χρονων Ελλήνων και του 36χρονου ομογενή από την Γεωργία, που κατηγορούνται για διατάραξη κοινής ειρήνης, απρόκλητη επίθεση και διακεκριμένη φθορά είναι προγραμματισμένη για τις 12 το μεσημέρι, ενώ, υπενθυμίζεται πως, ο 17χρονος συλληφθείς είχε αφεθεί ελεύθερος προκειμένου να δικαστεί σε δικαστήριο ανηλίκων.

Τηλεφωνήματα κατηγορούμενων σε Μπουτάρη

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, ο οποίος είχε καταθέσει μήνυση κατά αγνώστων και αναμένεται να καταθέσει ως μάρτυρας ενώπιον του Αυτόφωρου Μονομελούς Πλημμελειοδικείου, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η Voria, φέρεται να δέχτηκε τηλεφωνήματα από συνηγόρους δύο εκ των κατηγορουμενών, οι οποίοι επιχείρησαν να ρίξουν “γέφυρες” με την πλευρά του Γιάννη Μπουτάρη.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο δικηγόρος του 17χρονου εξέφρασε τη λύπη του για τα γεγονότα και δήλωσε ότι ο πελάτης του προτίθεται να ζητήσει δημόσια συγγνώμη, ενώ ο συνήγορος ενός ακόμη κατηγορουμένου, φέρεται να πρότεινε να πληρώσει ο πελάτης του τις ζημιές που προκάλεσε στο αυτοκίνητο του δημάρχου.

Δημαρχιακή πηγή που μίλησε στη ιστοσελίδα της Θεσσαλονίκης, αναφέρει πως, σύμφωνα με τον δήμαρχο, το ζήτημα δεν είναι προσωπικό ώστε να μπορεί ο ίδιος να αποφασίσει καθώς, όπως τόνισε, το αυτοκίνητο είναι περιουσία του δήμου. “Ας απευθυνθεί στον δήμο, ας το πληρώσει κι ας κρίνει το δικαστήριο εάν αυτή η πράξη του μπορεί να συνεκτιμηθεί κατά την έκδοση της ετυμηγορίας” φέρεται να δήλωσε ο κ. Μπουτάρης.

Επικοινωνία Κασιδιάρη με έναν από τους δράστες

Ενδεικτική των προθέσεων των δραστών και της πολιτικής τους ταυτότητας είναι η πληροφορία που δημοσιεύει η Voria, επικαλούμενη “απολύτως έγκυρες πληροφορίες”, ότι ο υπόδικος βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον κατηγορούμενο, ο οποίος εμφανίζεται στα βίντεο της επίθεσης να φοράει κουκούλα, προκειμένου να του δηλώσει την απόλυτη στήριξή του και να του τονίσει πως θα βρίσκεται στο πλευρό του για ό,τι χρειαστεί.

Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ, ο κατηγορούμενος είναι μέλος της νεολαίας του νεοναζιστικού μορφώματος, κάτι που, όμως η οικογένειά του φέρεται να αρνείται.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα