Κύπρος: Εγκρίθηκε η υποψηφιότητα Αναστασιάδη για τις προεδρικές εκλογές

Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας,  συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, στο Μέγαρο Μαξίμου. (Eurokinissi-ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ)
Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, στο Μέγαρο Μαξίμου. (Eurokinissi-ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ) EUROKINISSI

Τη βεβαιότητα ότι ο λαός θα τον εμπιστευθεί και πάλι, εξέφρασε ο νυν πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας ενόψει των εκλογών του Ιανουαρίου

Το Ανώτατο Συμβούλιο του Δημοκρατικού Συναγερμού (ΔΗΣΥ) ενέκρινε επίσημα το Σάββατο την υποψηφιότητα του Προέδρου Αναστασιάδη για τις προεδρικές εκλογές του προσεχούς Ιανουαρίου. Η υποψηφιότητα εγκρίθηκε πανηγυρικά, μετά την ομιλία του Προέδρου του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης εξέφρασε ευχαριστίες προς τον κόσμο και την ηγεσία του ΔΗΣΥ και ανέφερε ότι με τη στήριξή τους έγιναν κατορθωτοί οι στόχοι που έβαλε το 2013. «Καταφέραμε να σταθούμε σωστοί απέναντι στον λαό, που μας εμπιστεύτηκε» ανέφερε ο Νίκος Αναστασιάδης, υπογραμμίζοντας τον συντονισμό κυβέρνησης και ΔΗΣΥ. «Είμαι σίγουρος πως ο λαός θα μας εμπιστευτεί και πάλι», επισήμανε.

Ο Νίκος Αναστασιάδης μίλησε για το Κυπριακό και υπογράμμισε τη βούλησή του για λύση, σημειώνοντας «δεν θα δεχτώ να παρουσιάσω σχέδιο που δεν θα ανταποκρίνεται στις επιδιώξεις και ευαισθησίες της ελληνοκυπριακής πλευράς».

Επίσης, κάλεσε τον κόσμο του ΔΗΣΥ να κωφεύσει «στις σειρήνες, που προσπαθούν να μας θέλουν είτε να δεχόμαστε μια λύση, που δεν θα ανταποκρίνεται στις προσδοκίες του λαού, είτε ότι τάχα εγκαταλείψαμε το όραμα για να βρούμε τον τρόπο πως μέσα από τον ειρηνικό διάλογο θα πετύχουμε επιτέλους αυτό που θα κάνει τον καθένα να νιώθει ασφαλής και να δημιουργεί προοπτική για το μέλλον και θα δημιουργήσει τις συνθήκες ειρηνικής συμβίωσης επιτέλους, αλληλοσεβασμού με τους συμπατριώτες μας».

(Πηγή: ΑΠΕ)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κύπρος

ADVERTISING

SHARE: