Πέθανε ο “γηραιότερος άνδρας του κόσμου” – Έπεσε από το κρεβάτι

Πέθανε ο “γηραιότερος άνδρας του κόσμου” – Έπεσε από το κρεβάτι
Πέθανε ο γηραιότερος άνδρας του κόσμου

Ο 121χρονος από τη Χιλή άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο, μία εβδομάδα αφότου έπεσε από το κρεβάτι και έσπασε τρία πλευρά

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 121 ετών άφησε την Τετάρτη ο Χιλιανός Σελίνο Βιλανόβα Τζαραμίγο, ο οποίος ήταν, ανεπισήμως, ο γηραιότερος άνδρας του κόσμου. Ο θάνατος επήλθε μία εβδομάδα αφότου έσπασε τρία πλευρά μετά από πτώση από το κρεβάτι του.

Ο Τζαραμίγο δεν αναγνωρίστηκε ποτέ ως ο γηραιότερος άνδρας παγκοσμίως λόγω του ότι έχασε το πιστοποιητικό γέννησής του πριν από 22 χρόνια, όταν ήταν 99 ετών.

Η ταυτότητά του, ωστόσο, η οποία του παραδόθηκε από τον υπουργό Δικαιοσύνης της Χιλής πριν από δύο χρόνια, αναφέρει το 1896 ως έτος γέννησής του, με τις αρχές να έχουν επισημάνει ότι τα κυβερνητικά αρχεία δείχνουν ότι ήταν τόσο μεγάλος όσο υποστήριζε.

Βάσει της εν λόγω χρονολογίας γέννησης, ο Τζαραμίγο ήταν μεγαλύτερος κατά εννέα χρόνια από τον επισήμως γηραιότερο άνδρα του κόσμου, τον 112χρονο Μασάζο Νονάκα από την Ιαπωνία.

Ο Χιλιανός πέθανε στο νοσοκομείο. Είχε υποβληθεί σε επέμβαση μετά από πτώση από το κρεββάτι του, κατά την οποία έσπασε τρία πλευρά, εκ των οποίων το ένα τρύπησε τον πνεύμονά του, όπως αναφέρει ο Guardian.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα