Ταυτοποιήθηκε το όπλο του μακελάρη

Το όπλο που χρησιμοποίησε στο Μιλάνο ήταν το ίδιο με το οποίο σκότωσε τον Πολωνό οδηγό

Το όπλο που χρησιμοποίησε στην Ιταλία ο Άνις Άμρι, ο δράστης της τρομοκρατικής επίθεσης της 19ης Δεκεμβρίου στο Βερολίνο, είναι αυτό με το οποίο σκότωσε τον Πολωνό οδηγό του φορτηγού που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση, ανακοίνωσε σήμερα η ιταλική αστυνομία.

Η ιταλική αστυνομία κατέληξε στο συμπέρασμα αυτό αφού συνέκρινε τους κάλυκες των σφαιρών που βρέθηκαν στο Βερολίνο και στο Σέστο Σαν Τζοβάνι, στο βόρειο Μιλάνο, όπου ο Άνις Άμρι τραυμάτισε έναν αστυνομικό στις 23 Δεκεμβρίου στη διάρκεια ενός ελέγχου ρουτίνας, προτού πέσει νεκρός από τα πυρά των ιταλικών δυνάμεων ασφαλείας.

Ο 24χρονος Τυνήσιος, που διέσχισε την Ευρώπη έχοντας στην κατοχή του το όπλο αυτό μετά την τρομοκρατική επίθεση στο Βερολίνο, τραυμάτισε στον ώμο τον Ιταλό αστυνομικό.

Η βαλλιστική σύγκριση επέτρεψε στην αστυνομία να καταλήξει με βεβαιότητα στο συμπέρασμα ότι το όπλο που χρησιμοποιήθηκε για να τραυματίσει τον Ιταλό αστυνομικό ήταν το ίδιο με αυτό που σκότωσε τον Πολωνό οδηγό λίγες ημέρες νωρίτερα.

Πλέον οι Ιταλοί ειδικοί που είναι σε επαφή με Γερμανούς ερευνητές ερευνούν αν το ίδιο όπλο χρησιμοποιήθηκε και για τη διάπραξη άλλων εγκλημάτων.

Στην επίθεση της 19ης Δεκεμβρίου ένα φορτηγό έπεσε πάνω στο πλήθος που ήταν συγκεντρωμένο σε χριστουγεννιάτικη αγορά στο κέντρο του Βερολίνου, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 12 άνθρωποι και να τραυματιστούν σχεδόν 50 άλλοι.

Ο φερόμενος ως δράστης της, ο 24χρονος Άνις Άμρι, ένας Τυνήσιος η αίτηση για τη χορήγηση ασύλου του οποίου είχε απορριφθεί, σκοτώθηκε μερικά εικοσιτετράωρα αργότερα από πυρά ανδρών της αστυνομίας στο Μιλάνο της Ιταλίας.

Την ευθύνη για την επίθεση στο Βερολίνο ανέλαβε η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

Πηγή: ΑΠΕ

ADVERTISING

SHARE: