Μήνυμα Παππά σε ΕΣΡ να προχωρήσει στο διαγωνισμό για τα κανάλια

Μήνυμα Παππά σε ΕΣΡ να προχωρήσει στο διαγωνισμό για τα κανάλια
Συζήτηση επίκαιρων ερωτήσεων στην Βουλή την Παρασκευή 7 Απριλίου 2017. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

«Ο διαγωνισμός έπρεπε να είχε γίνει χθες» είπε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής και υπογράμμισε ότι το ΕΣΡ έχει στη διάθεσή του τις απαραίτητες μελέτες για να προχωρήσει.

Σαφές μήνυμα στα μέλη του ΕΣΡ να μην καθυστερούν άλλο στην προκήρυξη του διαγωνισμού για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών έστειλε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς.

«Ο διαγωνισμός έπρεπε να γίνει χθες» είπε κατά τη διάρκεια του κοινοβουλευτικού ελέγχου ο κ. Παππάς απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την προκήρυξη του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες από το ΕΣΡ. Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής κάλεσε, μάλιστα, την ανεξάρτητη αρχή να εφαρμόσει την κείμενη νομοθεσία όπως αυτή διαμορφώθηκε μετά την σχετική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας. «Ουδείς είναι υπεράνω του νόμου. Ούτε τα μέλη των ανεξάρτητων αρχών που οφείλουν να εφαρμόζουν την κείμενη νομοθεσία» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Παππάς υπενθυμίζοντας ότι τα ιδιωτικά κανάλια συνεχίζουν να λειτουργούν εδώ και δεκαετίες δίχως νόμιμη άδεια.  «Υπάρχει ανάγκη για ολοκλήρωση της αδειοδότησης μέσω διαγωνιστικής διαδικασίας» είπε και επισήμανε ότι σήμερα το μοναδικό κανάλι που κατέχει νόμιμη άδεια είναι η ΕΡΤ.

Στήριξη στο ΕΣΡ να προχωρήσει στο διαγωνισμό

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής επανέλαβε ότι η Πολιτεία στηρίζει το ΕΣΡ και έλυσε το ζήτημα της αμοιβής των μελών του, όσο και της υλικοτεχνικής υποδομής. «Θέλω να πιστεύω ότι υπάρχει και η διάθεση για να ολοκληρωθεί η διαδικασία» συμπλήρωσε επισημαίνοντας ότι η αρχή έχει στην διάθεσή της τις απαραίτητες μελέτες και τις υποδομές ώστε να προχωρήσει στην ολοκλήρωση της διαδικασίας της αδειοδότησης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα