Αχτσιόγλου: Σαμαράς και Βενιζέλος είχαν υπογράψει για πλεονάσματα 6%

Αχτσιόγλου: Σαμαράς και Βενιζέλος είχαν υπογράψει για πλεονάσματα 6%
ΑΘΗΝΑ-ΒΟΥΛΗ//Συνέχιση της συζήτησης και ψήφιση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης «Συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις Δημοσίου και λοιπές ασφαλιστικές διατάξεις, ενίσχυση της προστασίας των εργαζομένων, δικαιώματα ατόμων με αναπηρίες και άλλες διατάξεις».(Eurokinissi-ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ) Eurokinissi

Η υπουργός Εργασίας απάντησε στον κ. Βενιζέλο που χαρακτήρισε "αυτοκτονικά" και "μυωπικά" τα υπερπλεονάσματα 3,5%

Απάντηση στους ισχυρισμούς του κ. Βενιζέλου ότι τα υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα που πέτυχε ο ΣΥΡΙΖΑ καταστρέφουν την οικονομία έδωσε στη Βουλή η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου επισημαίνοντας ότι η κυβέρνησή Σαμαρά – Βενιζέλου είχε δεσμευτεί για πολύ υψηλότερους στόχους.

Σχολιάζοντας τις οξύτατες αναφορές του κ. Βενιζέλου σε «δυσθεώρητα πρωτογενή πλεονάσματα του ΣΥΡΙΖΑ» που φτάνουν το 3,5% η κυρία Αχτσιόγλου θύμισε ότι ο ίδιος είχε υπογράψει το 2011 το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα (2012-2015) το οποίο προέβλεπε «πρωτογενή πλεονάσματα από το 2014 και μετά της τάξης του 6% του ΑΕΠ». «Αυτά περί των υψηλών πρωτογενών πλεονασμάτων στα οποία έχει συμφωνήσει αυτή η κυβέρνηση» είπε καταχειροκροτούμενη η κυρία Αχτσιόγλου.

H υπουργός Εργασίας αντέκρουσε, όμως, και τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης ότι το κοινωνικό μέρισμα προέρχεται από την «υπερφορολόγηση». Σημείωσε, αντίθετα ότι μεγάλο μέρος του προήλθε από την αύξηση των εσόδων του ΕΦΚΑ που προκάλεσε ο περιορισμός της ανεργίας και η αύξηση της απασχόλησης (320 εκατ. ευρώ), η αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής (200 εκατ. ευρώ) αλλά και ο περιορισμός της δαπάνης για συντάξεις λόγω εκκαθάρισης των συντάξεων που εκκρεμούσαν.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα