Ακροδεξιές πιέσεις στη ΝΔ από το μεταναστευτικό

Ακροδεξιές πιέσεις στη ΝΔ από το μεταναστευτικό
Το κτίριο της Νέας Δημοκρατίας Eurokinissi

Η αποτυχία της κυβέρνησης στη διαχείριση του προσφυγικού μεταναστευτικού αφήνει το περιθώριο να δρουν ακραία στοιχεία, επιμένουν στη ΝΔ με αφορμή τα επεισόδια στη Λέσβο. Κλιμάκιο της ΝΔ σήμερα στο νησί

Σε αγκάθι μετατρέπεται για τη ΝΔ και μάλιστα για δεύτερη φορά η περίπτωση του προσφυγικού-μεταναστευτικού ζητήματος και η ακροδεξιά βία στη Μυτιλήνη. Μάλιστα με εντολή του προέδρου της ΝΔ σήμερα μεταβαίνει κομματικό κλιμάκιο με επικεφαλής τον γραμματέα της ΝΔ Λευτέρη Αυγενάκη και τέσσερις ακόμα βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τη Σοφία Βούλτεψη, το Μάνο Κόνσολα, τον Ιάσωνα Φωτήλα και τον τοπικό βουλευτή Χαράλαμπο Αθανασίου.

Χτες στη Βουλή η ΝΔ δέχτηκε τα πυρά του Δημήτρη Βίτσα όταν της ζητήθηκε να καταδικάσει την ακροδεξιά βία, με τον κ. Αθανασίου να μην αποδέχεται ότι τα επεισόδια προκλήθηκαν από «ακραία στοιχεία» και τον αρμόδιο τομεάρχη της ΝΔ Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη να αφήνει αιχμές κατά του υπουργού ότι πυροδοτεί την ένταση με το να μιλάει για ρατσιστική βία.

Στη ΝΔ στέκονται στην αρχική τοποθέτηση που έχουν κάνει για τα γεγονότα της πλατείας Σαπφούς, όπου και κατηγορούν την κυβέρνηση για αναποτελεσματική διαχείριση του προβλήματος και αδυναμία επιβολής της τάξης και της δημόσιας ασφάλειας που «αφήνει περιθώρια δράσης σε ακραίες ομάδες».

Πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που στη ΝΔ τοποθετούνται με αυτό το σκεπτικό για ανάλογα περιστατικά. Σε δύο πολύ συγκεκριμένες περιπτώσεις που πήραν δημοσιότητα και απασχόλησαν το πανελλήνιο στο πρόσφατο παρελθόν υπήρχαν καταγγελίες που έλεγαν ότι σε τοπικό επίπεδο υπήρχαν κάποια στελέχη της ΝΔ που εμπλέκονταν μαζί με χρυσαυγίτες σε επεισόδια κατά προσφύγων και μεταναστών.

Η μία περίπτωση ήταν στη Μυτιλήνη και πάλι το Σεπτέμβρη του 2016 όταν ο δήμαρχος Λέσβου, ο κ. Γαληνός είχε καταγγείλει ότι υπήρχαν 4-5 στελέχη της ΝΔ που «εμφορούνται από προσωπικό μίσος και ιδιωτικά συμφέροντα» και υποδαυλίζουν τα επεισόδια στο νησί και συναγελάζονται με τη Χρυσή Αυγή. Αντίστοιχα και στην περίπτωση του Ωραιόκαστρου την ίδια περίοδο είχαν υπάρξει αντίστοιχες καταγγελίες όταν τότε είχαν ξεσηκωθεί κάποιοι σύλλογοι γονέων κατά της φοίτησης προσφυγόπουλων στα σχολεία της περιοχής.

Μάλιστα είχε υποχρεωθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της ΔΕΘ να αποδοκιμάσει αυτές τις συμπεριφορές τονίζοντας ότι δεν θα επιτρέψει φωνές ρατσισμού και ξενοφοβίας στη ΝΔ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα