Χρυσόγονος: Πρόκληση η ομιλία Ιντζέ στην Κομοτηνή

Χρυσόγονος: Πρόκληση η ομιλία Ιντζέ στην Κομοτηνή
Ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής Κώστας Χρυσόγονος Eurokinissi

Ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής υπογράμμισε ότι "η προεκλογική ομιλία σε ανοικτή συγκέντρωση, μπροστά στο κτίριο των γραφείων της 'Τουρκικής Νεολαίας', του υποψήφιου του κόμματος CHP για την προεδρία της Τουρκίας αποτελεί ιταμή πρόκληση έναντι της Ελλάδος και συνολικά της ΕΕ"

Ως «ιταμή πρόκληση» χαρακτηρίζει ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής Κώστας Χρυσόγονος την ομιλία που θα πραγματοποιήσει την Πέμπτη στην Κομοτηνή ο υποψήφιος πρόεδρος της Τουρκίας Μουχαρέμ Ιντζέ, ο οποίος στηρίζεται από τους κεμαλιστές, και καλεί το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να απαγορεύσει τη συγκέντρωση αυτή.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Χρυσόγονου:

Η επικείμενη επίσκεψη στην Κομοτηνή και προεκλογική ομιλία σε ανοικτή συγκέντρωση, μπροστά στο κτίριο των γραφείων της «Τουρκικής Νεολαίας», του υποψήφιου του κόμματος CHP για την προεδρία της Τουρκίας, κ. Μουχαρέμ Ιντζέ, μεθαύριο Πέμπτη 31 Μαΐου 2018, αποτελεί ιταμή πρόκληση έναντι της Ελλάδος και συνολικά της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Υπενθυμίζω ότι ο αρχηγός του ίδιου κόμματος, κ. Κεμάλ Κιλιντσάρογλου, είχε δηλώσει πριν τέσσερις μόλις μήνες, στις 10 Ιανουαρίου 2018, ότι «τα νησιά του Αιγαίου είναι υπό την κατοχή του ελληνικού στρατού». Συνέχισε λέγοντας ότι τα νησιά αυτά «θα έρθω το 2019 και θα τα πάρω όπως πήρε ο Ετσεβίτ την Κύπρο». Επομένως το κόμμα αυτό απειλεί δημοσίως την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας και προφανώς η προεκλογική ομιλία Ιντζέ σε μια πόλη όπου δεν υπάρχουν Τούρκοι ψηφοφόροι, παρά μόνο ομόθρησκοί του Έλληνες πολίτες, εντάσσεται στην επεκτατική αυτή στρατηγική. Το Υπουργείο Προστασίας του πολίτη και ειδικότερα η αρμόδια Αστυνομική Διεύθυνση Ροδόπης οφείλουν, σύμφωνα με το άρθρο 11 παρ. 2 του Συντάγματος, να απαγορεύσουν τη υπαίθρια αυτή συνάθροιση, αφού είναι προφανές ότι εξαιτίας της επίκειται σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια. Η Κομοτηνή είναι πόλη ελληνική και ταυτόχρονα ευρωπαϊκή και όχι τουρκική.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα