Δραγασάκης: Οι ακραίοι της ΝΔ νομιμοποιούν τους χρυσαυγίτες στο ονοματολογικό

Δραγασάκης: Οι ακραίοι της ΝΔ νομιμοποιούν τους χρυσαυγίτες στο ονοματολογικό
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης Eurokinissi

Στηλίτευσε το θράσος Κασιδιάρη που κάλεσε την Ελλάδα να εισβάλει στην ΠΓΔΜ. Τάχθηκε υπέρ της συγκρότησης ενός «προοδευτικού μετώπου λογικής» για τη λύση του ονοματολογικού.

Επίθεση στην ακραία πτέρυγα της ΝΔ για την παροχή άλλοθι και νομιμοποίησης στις επικίνδυνες απόψεις των Χρυσαυγιτών στο ονοματολογικό εξαπέλυσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης στη Βουλή και κάλεσε τις προοδευτικές δυνάμεις να συγκροτήσουν «μέτωπο λογικής» υπέρ της λύσης.

Ο κ. Δραγασάκης καταδίκασε απερίφραστα την προτροπή του Κασιδιάρη για εισβολή στην ΠΓΔΜ λέγοντας: «Ακούσατε θράσος; Ακούσατε την ηχώ της κυπριακής τραγωδίας; Να εισβάλλουμε λέει» είπε και υπογράμμισε ότι αν αρχίσει η μία χώρα να εισβάλλει στην άλλη στα Βαλκάνια «θα ξεσπάσει μια τεράστια πυρκαγιά που θα κάψει τα πάντα». Πρόσθεσε, μάλιστα, χειροκροτούμενος ότι η ευθύνη δεν αφορά μόνο τη Χρυσή Αυγή αλλά «εκείνες τις δυνάμεις της ΝΔ που δίνουν άλλοθι και νομιμοποίηση σε αυτές τις επικίνδυνες απόψεις» .

Χαρακτήρισε, μάλιστα, ευκαιρία την κατ’ αρχήν συμφωνία και τάχθηκε υπέρ της αξιοποίησής της προειδοποιώντας ότι αν χαθεί και αυτή τότε η μόνη προοπτική είναι η ΠΓΔΜ να ονομάζεται από όλους Μακεδονία και άλλες χώρες “όχι φιλικές σε μας” να ασκούν επιρροή στα Βαλκάνια.

Εάν η συμφωνία είναι τόσο κακή για την Ελλάδα, γιατί την απορρίπτει ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ;

Ο κ. Δραγασάκης απάντησε όμως και σε όσους διατείνονται ότι η συμφωνία είναι αρνητική λέγοντας: «εάν η συμφωνία είναι τόσο κακή για την Ελλάδα γιατί ο πρόεδρος της γειτονικής χώρας την απορρίπτει;» Στο σημείο αυτό παρενέβη ο βουλευτής της ΝΔ, Δημήτρης Σταμάτης ο οποίος ανέφερε ότι ο Γκιόργκε Ιβανόφ μπορεί να είναι τρελός. «Είναι μουρλός; Έχουμε μουρλούς και εκεί και εδώ κύριε Σταμάτη !» απάντησε ο κ. Δραγασάκης και συμπλήρωσε «ας υπάρξει ένα μέτωπο λογικής, ένα μέτωπο προοδευτικό».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα