Γ.Παπανδρέου προς Σαμαρά: Άσε τον Ανδρέα σε αυτούς που τον αγάπησαν

Γ.Παπανδρέου προς Σαμαρά: Άσε τον Ανδρέα σε αυτούς που τον αγάπησαν
Ο Γιώργος Παπανδρέου Eurokinissi

Έντονη ήταν η αντίδραση του γιου του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ στη δήλωση του πρώην πρωθυπουργού, ο οποιος υπενθύμιζε ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου έλεγε πως το όνομα είναι όχημα αλυτρωτισμού για τα Σκόπια. "Ο Ανδρέας Παπανδρέου διάβαζε το διεθνές γίγνεσθαι όσο λίγοι" απαντά το ΚΙΔΗΣΟ

Σφοδρή επίθεση στον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά με αφορμή τις δηλώσεις του για το Σκοπιανό και τον Ανδρέα Παπανδρέου εξαπέλυσε το ΚΙΔΗΣΟ, το κόμμα του γιου του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Παπανδρέου.

“Ο αμετανόητος κ. Σαμαράς ας αφήσει τον Ανδρέα Παπανδρέου σε όσους τον αγάπησαν και τον πίστεψαν – δεν χρειαζόμαστε βοήθεια στην ερμηνεία του.

Ο Ανδρέας Παπανδρέου διάβαζε το διεθνές γίγνεσθαι όσο λίγοι. Η Ενδιάμεση Συμφωνία του 1995, που οδήγησε στην επιδίωξη ένταξης των Δυτικών Βαλκανίων στην ΕΕ και αποτέλεσε πυξίδα για την ατζέντα της Θεσσαλονίκης του 2003, είναι πολιτικές κινήσεις που δεν μπορεί να αναλύσει ο κ. Σαμαράς – στερείται των κατάλληλων ερμηνευτικών εργαλείων.

O κ. Σαμαράς, ας μείνει σε ό,τι γνωρίζει. Στις άκυρες θεωρίες συνωμοσίας και το διχασμό των Ελλήνων σε κρίσιμες στιγμές για την πατρίδα”, αναφέρει ειδικότερα η ανακοίνωση του ΚΙΔΗΣΟ.

Η αποστροφή των δηλώσεων Σαμαρά περί ταπεινωτικού συμβιβασμού στο Σκοπιανό, που εξόργισε τον Γιώργο Παπανδρέου, ήταν η εξης: Ο πρώην πρωθυπουργός επικαλέστηκε ότι  «δεν ήταν «εθνικιστής» ο Κωνσταντίνος Καραμανλής όταν έλεγε πως «η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική», ούτε ήταν «τυχοδιώκτης» ο Ανδρέας Παπανδρέου όταν έλεγε ότι το όνομα της Μακεδονίας είναι «το όχημα του αλυτρωτισμού για τα Σκόπια»

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα