Γεννηματά: Άξιος συνεχιστής της δεξιάς ο Τσίπρας, όχι στα εκλογομαγειρέματα

Γεννηματά: Άξιος συνεχιστής της δεξιάς ο Τσίπρας, όχι στα εκλογομαγειρέματα
Συζήτηση του σ/ν του ΥΠΕΣ Πρόγραμμα «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ Ι» για την τοπική Αυτοδιοίκηση, Πέμπτη 12/7/2018. (Eurokinissi/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ ) Eurokinissi

Έκλογές εδώ και τώρα ζήτησε η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ και ανακοίνωσε ότι το κόμμα της θα υπερψηφίσει την κατάτμηση των μεγάλων εκλογικών περιφερειών. Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι φοβάται την ψήφο των απόδημων Ελλήνων.

Εκλογικά μαγειρέματα μέσω της τροπολογίας του ΣΥΡΙΖΑ για ταυτόχρονη διεξαγωγή των αυτοδιοικητικών εκλογών με τις ευρωεκλογές κατήγγειλε στη Βουλή η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά και ζήτησε να διεξαχθούν οι βουλευτικές εκλογές εδώ και τώρα.

Με παρέμβασή της στη συζήτηση του νομοσχεδίου «Κλεισθένης Ι» η Φώφη Γεννηματά στηλίτευσε την τροπολογία των 16 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλοντας προσπάθεια αποπροσανατολισμού των πολιτών. «Τελειώσατε. Πάρτε το απόφαση. Όσα κόλπα κι αν κάνετε, όσες κάλπες κι αν στήσετε μαζί, ο κόσμος θα σας βρει και θα σας καταψηφίσει. Θα σας μαυρίσει. Τίποτα δεν σας σώζει» δήλωσε απευθυνόμενη στην κυβέρνηση και της καταλόγισε ότι μια «πρόχειρη βουλευτική τροπολογία» επιχειρεί να οδηγήσει σε «εκλογές σύγχυσης και νοθείας των μηνυμάτων, με πολλές κάλπες» για να αποπροσανατολιστούν οι πολίτες.  «Το παιχνίδι με τις εκλογές είναι συνταγματικά ανεπίτρεπτο και ηθικά αδιανόητο» κατήγγειλε ζητώντας ταυτόχρονα να γίνουν «εκλογές εδώ και τώρα».

Η κυρία Γεννηματά ανακοίνωσε, πάντως, ότι η ΔΗ.ΣΥ θα υπερψηφίσει την κυβερνητική πρωτοβουλία για την κατάτμηση των μεγάλων εκλογικών περιφερειών (Β’ Αθήνας και Αττικής) παρά τις ενστάσεις της για την «αποσπασματικότητα» της ρύθμισης. «Επειδή πρόκειται για δική μας πρόταση που απαντά σε απαίτηση των πολιτών και αναγκαιότητα για τη διαφάνεια και την καλύτερη αντιπροσώπευση, το Κίνημα Αλλαγής ψηφίζει την ρύθμισ» είπε. Κάλεσε, όμως, την κυβέρνηση να φέρει και διάταξη για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού από τον τόπο της κατοικίας τους. «Φοβάστε κυρίες και κύριοι της Κυβέρνησης την ψήφο τους. Ιδίως φοβάστε τους νέους που για να βρουν ελπίδα αναγκάστηκαν να φύγουν. Η Κυβέρνηση σας είναι έκθετη γι’ αυτό και θα πληρώσει το τίμημα» κατήγγειλε.

Η κυρία Γεννηματά ξεκαθάρισε, όμως, ότι το κόμμα της καταψηφίζει το σχέδιο Κλεισθένης Ι και τάχθηκε κατά της εφαρμογής συστήματος απλής αναλογικής στον α’ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών. Καταλόγισε δε σε ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ότι είναι “άξιοι συνεχιστές της συντηρητικής πολιτικής της δεξιάς” στην τοπική αυτοδιοίκηση και απευθυνόμενη στον πρωθυπουργό είπε “Αξιος, άξιος, άξιος κ.Τσίπρα”.

«Είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε προτάσεις για ένα πιο δίκαιο και πιο αναλογικό εκλογικό σύστημα. Όμως με έναν απαράβατο όρο: ότι θα εξασφαλιστεί παράλληλα με τη μεγαλύτερη αναλογικότητα και η «κυβερνησιμότητα», η δυνατότητα άσκησης Διοίκησης και λήψης αποφάσεων στις Περιφέρειες και στους Δήμους» εξήγησε η επικεφαλής της ΔΗ.ΣΥ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα