Γεννηματά: Όχι στις απολύσεις, ναι στην αξιολόγηση των εκπαιδευτικών

Γεννηματά: Όχι στις απολύσεις, ναι στην αξιολόγηση των εκπαιδευτικών
Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

Έντονη αντιπαράθεση με τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου για κομματικοποίηση, σχολικούς συμβούλους και βία στα πανεπιστήμια.

Υπέρ της αποσύνδεσης των απολύσεων από την αξιολόγηση αλλά με ταυτόχρονη διατήρηση της διαδικασιών αξιολόγησης για κάθε εκπαιδευτικό τάχθηκε στη Βουλή η Φώφη Γεννηματά εξαπολύοντας ταυτόχρονα σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση για την πολιτική της στο χώρο της εκπαίδευσης.

Με αφορμή την προωθούμενη κατάργηση του Προεδρικού Διατάγματος 152 για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών η κυρία Γεννηματά πήρε σαφέστατες αποστάσεις από την ταύτιση της αξιολόγησης με τις απολύσεις αλλά ταυτόχρονα επέκρινε τον ΣΥΡΙΖΑ για το ότι αξιολογεί σχολικές δομές και όχι και πρόσωπα. «Όσο σωστή είναι η αξιολόγηση της εκπαιδευτικής μονάδας, άλλο τόσο είναι σωστή και η αξιολόγηση του κάθε εκπαιδευτικού. Το ένα πρέπει να συμπληρώνει το άλλο. Όμως το ένα έχει ψήφους το άλλο δεν έχει» είπε χαριτολογώντας και συμπλήρωσε: «Πρέπει να εγγυηθούμε ασφάλεια για την δουλειά του εκπαιδευτικού αλλά και να αξιολογείται για την εξέλιξή του».

Θα καταργηθούν οι ρυθμίσεις Γαβρόγλου

Η κυρία Γεννηματά κατήγγειλε επίσης απόπειρα «κομματικοποίησης» της εκπαίδευσης από τον ΣΥΡΙΖΑ. «Εισάγετε διαδικασίες και τρόπους μοριοδότησης, που προετοιμάζουν την επιλογή των κολλητών του Υπουργείου Παιδείες» κατήγγειλε και έκανε λόγο για «Συριζοποίηση της Εκπαίδευσης». Προανήγγειλε, όμως, ότι οι ρυθμίσεις του ΣΥΡΙΖΑ θα καταργηθούν από την επόμενη κυβέρνηση. «Να γνωρίζετε όμως ότι αυτές σας οι παρεμβάσεις δεν θα μακροημερεύσουν. Για μας είναι από τα πρώτα ζητήματα που θα πρέπει να αλλάξουν, ώστε να γίνει η αξιοκρατία πράξη» τόνισε.

Βία και ανομία στα πανεπιστήμια

Η επικεφαλής της ΔΗ.ΣΥ καταλόγισε επίσης στην κυβέρνηση ότι έχει  εγκαταλείψει τα Πανεπιστήμια «στο έλεος της βίας και της ανομίας». «Από κέντρα εκπαίδευσης και διακίνησης ιδεών τα μετατρέπετε με την ανοχή σας σε ορμητήρια διαφόρων ομάδων και κέντρα παρανομίας. Αυτή είναι η πραγματική κατάργηση του ασύλου» ανέφερε απευθυνόμενη στην κυβέρνηση.

Γαβρόγλου: Πανομοιότυπες οι θέσεις της ΔΗΣΥ με τη ΝΔ

Απαντώντας ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου καταλόγισε στην κυρία Γεννηματά ότι ταυτίστηκε με τις θέσεις της ΝΔ. Σημείωσε, μάλιστα, ότι οι ομιλίες της ΔΗΣΥ με τη ΝΔ είναι «πανομοιότυπες» λες και τις γράφει ο ίδιος άνθρωπος. Στηλίτευσε δε την αναφορά της κυρίας Γεννηματά στην προώθηση των «κολλητών του υπουργού» λέγοντας ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ είχε στόχο την κομματικοποίηση θα αντέγραφε τις γνωστές πελατειακές πρακτικές του ΠΑΣΟΚ στην εκπαίδευση. Επέκρινε, επίσης, τον χαρακτηρισμό των Πανεπιστημίων ως «ορμητήρια παρανομίας». Ειδικότερα, αναγνώρισε ότι η κατάσταση στα Εξάρχεια είναι απαράδεκτη αλλά κάλεσε την κυρία Γεννηματά «να μην υποτιμά και να μην υποβαθμίζει συλλήβδην » τα ελληνικά πανεπιστήμια.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα