Η Διοικούσα της ΝΔ Θεσσαλονίκης αντιδρά στη συνάντηση Τσίπρα- Μπουτάρη

default image

Κάθε προσπάθεια νεκρανάστασης της δημοτικής πρωτοβουλίας του κυρίου Μπουτάρη, όπως η αυριανή επίσκεψη του πρωθυπουργού, αποκαλύπτει την αδυναμία της κυβέρνησης στην αυτοδιοίκηση, υποστηρίζει η τοπική ΝΔ

“Ο πρωθυπουργός με την αυριανή του επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη και τη συνάντηση του με τον δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη, αναζητώντας στηρίγματα στη Θεσσαλονίκη, επενδύει σε ένα πρόσωπο και σε μία διοίκηση του δήμου η οποία έχει ολοκληρώσει την όποια προσφορά της”, υποστηρίζει σε ανακοίνωσή της η διοικούσα επιτροπή Θεσσαλονίκης, της Νέας Δημοκρατίας.

Για την επίθεση σε βάρος του Γιάννη Μπουτάρη, η διοικούσα επιτροπή της ΝΔ σημειώνει ότι «με ψυχραιμία και νηφαλιότητα» πήρε αμέσως θέση την οποία και σήμερα μπορεί με παρρησία και επαναλαμβάνει. «Από την πρώτη στιγμή, στις 19 Μαΐου, η ΝΔ Θεσσαλονίκης αναφερόμενη στα γεγονότα της ημέρας εκείνης τοποθετήθηκε, λέγοντας ότι: ‘Καταδικάζουμε τη βία από όπου και αν προέρχεται. Αναγνωρίζουμε στον καθένα το δικαίωμα να έχει και να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Είναι υποχρέωση της Κυβέρνησης να διασφαλίζει τη δημόσια τάξη και την ασφάλεια των πολιτών’”, επισημαίνει.

Προσθέτει ότι «αυτοί που εν τω μεταξύ έχουν εκτεθεί ανεπανόρθωτα είναι ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί του, οι οποίοι έντρομοι, με τις δηλώσεις τους προσπάθησαν να διχάσουν τους Θεσσαλονικείς και να ανακόψουν το ρεύμα νίκης της Νέας Δημοκρατίας σε όλη την Ελλάδα».

Εκφράζει την άποψη ότι ο υπουργός Επικρατείας, Χριστόφορος Βερναρδάκης, στην τοποθέτηση του στο δημοτικό συμβούλιο επέλεξε να προσβάλει και να στοχοποιήσει τη Θεσσαλονίκη.

«Μελανή στιγμή θα είναι για πάντα στην ιστορία της πόλης, η δήθεν συμπτωματική επίσκεψη του υπουργού Επικρατείας Χριστόφορου Βερναδάκη στο δημοτικό συμβούλιο της Θεσσαλονίκης, ο οποίος επέλεξε να προσβάλει και να στοχοποιήσει τη Θεσσαλονίκη, λέγοντας επί λέξει ότι: «Εδώ (στη Θεσσαλονίκη), επωάζεται το φασιστικό τέρας, που κρύβεται πίσω από μάσκες, άλλοτε του ποντιακού ελληνισμού, του μακεδονικού, των ποδοσφαιρικών ομάδων ..…. άλλοτε πίσω από την εκκλησία». Αυτές οι απόψεις, που προκάλεσαν γενικότερη αναταραχή σε όλη την Ελλάδα, είναι αποκρουστικές και δεν έχουν καμία σχέση με την κοινωνία της πόλης. Είναι ο πολιτικός σχεδιασμός της Κυβέρνησης για επίτευξη πρόσκαιρων πολιτικών συσχετισμών. Ο ψευτολαϊκισμός του ΣΥΡΙΖΑ που αναζητά ερείσματα στο απώτερο ιστορικό παρελθόν, είναι εξίσου αποκρουστικός με το διχαστικό λόγο του πρωθυπουργού και των υπουργών του”, υπογραμμίζει.

«Κάθε προσπάθεια νεκρανάστασης της δημοτικής πρωτοβουλίας του κυρίου Μπουτάρη, όπως η αυριανή επίσκεψη του πρωθυπουργού, αποκαλύπτει την αδυναμία της κυβέρνησης στην αυτοδιοίκηση και προδιαγράφει την αποτυχία της διχαστικής της πολιτικής, ενόψει των επερχόμενων δημοτικών εκλογών», καταλήγει η διοικούσα επιτροπή Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα