Καυγάς ΣΥΡΙΖΑ – Γεωργιάδη για δημοσιεύμα περί off shore

Καυγάς ΣΥΡΙΖΑ – Γεωργιάδη για δημοσιεύμα περί off shore
Τα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου Eurokinissi

Στο θέμα των offshore επανέρχεται το κυβερνών κόμμα, υποστηρίζοντας ότι αυτό που ενώνει την ηγεσία της ΝΔ δεν είναι οι κοινές ιδέες, «αλλά οι κοινές συνήθειες στη φοροαποφυγή - Η απάντηση του Άδωνι Γεωργιάδη

Απαντήσεις από τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη ζητά εκ νέου ο ΣΥΡΙΖΑ για την οffshore που χρηματοδότησε την εταιρεία της συζύγου του.

Σε νέα ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνεται ότι “τουλάχιστον ο κ. Γεωργιάδης έσπασε τη σιωπή του και μίλησε για την εξωχώρια εταιρεία του, ακόμα κι αν δεν έδωσε καμία απολύτως εξήγηση για τις αποκαλύψεις”. 

«Ο κ. Μητσοτάκης πόσο ακόμα θα συνεχίσει να κρύβεται; Θα βρει επιτέλους το σθένος να αντικρύσει τον ελληνικό λαό και να πει την αλήθεια για την offshore που χρηματοδότησε την εταιρεία της συζύγου του;» καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε προηγούμενη ανακοίνωσή του την Κυριακή σχετικά με δημοσίευμα της εφημερίδα “Documento” για την off shore που φέρεται να διατηρούσε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει:«Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας “Documento”, ο Α. Γεωργιάδης φέρεται να ήταν ιδιοκτήτης επί 10 χρόνια εξωχώριας εταιρίας, παραβιάζοντας τη σχετική νομοθεσία που το απαγορεύει σε πολιτικά πρόσωπα, ενώ ταυτόχρονα «ξεχνούσε» να δηλώνει την εταιρεία, ως όφειλε, στο πόθεν έσχες του. Υπό κανονικές συνθήκες θα έπρεπε να ζητήσουμε  από τον λαλίστατο κ. Γεωργιάδη να δώσει πειστικές εξηγήσεις για την αδήλωτη εξωχώρια.

Όταν όμως έχουμε χάσει το μέτρημα από τις αδήλωτες οφσόρ της ηγεσίας της Ν.Δ. και έχει περάσει μια βδομάδα εκκωφαντικής σιωπής του αρχηγού της για τον χρηματοδότη της οφσόρ της συζύγου του, τι να περιμένουμε από τον αντιπρόεδρο… Τουλάχιστον βρήκαμε αυτό που ενώνει την ηγεσία της ΝΔ: Όχι δεν είναι οι κοινές ιδέες, αλλά οι κοινές συνήθειες στη φοροαποφυγή. Η ακαταμάχητη αδυναμία τους σε αδήλωτες off shore».

Η απάντηση Γεωργιάδη

Στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Γεωργιάδης απάντησε μέσω ανάρτησής του στο Twitter, στην οποία δηλώνει ότι: «Πρόκειται για εταιρία που αφορούσε βιβλιοπωλείο που λειτουργούσε από το 2004 ως το 2006 οπότε κι έκλεισε, γι’ αυτό και δεν δηλώθηκε». Χαρακτήρισε μάλιστα τον ΣΥΡΙΖΑ ως «το πιο αισχρό κόμμα που κυβέρνησε» ενώ δηλώνει πρόθυμος να τιμωρηθεί «εάν αληθεύει το δημοσίευμα».

Η ανάρτηση του Άδωνι Γεωργιάδη:

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα