ΚΙΝΑΛ: Ο Σταύρος εισηγείται αποχώρηση

ΚΙΝΑΛ: Ο Σταύρος εισηγείται αποχώρηση
Η Φώφη Γεννηματά και ο Σταύρος Θεοδωράκης Eurokinissi

Συγκαλεί εκτάκτως σύσκεψη με ηγετικά στελέχη του Ποταμιού που δραστηριοποιούνται στο Κίνημα Αλλαγής. Το τηλεφώνημα της Φώφης το πρωί του Σαββάτου και οι άγνωστοι διάλογοι που -πιθανότατα- σηματοδοτούν τους "τίτλους τέλους" σε μια εξαρχής δύσκολη συμβίωση.

Αποχώρηση από το Κίνημα Αλλαγής εισηγείται ο Σταύρος Θεοδωράκης σε έκτακτη σύσκεψη ηγετικών στελεχών του Ποταμιού που δραστηριοποιούνται στο νέο ενιαίο φορέα και που συγκαλεί για το βράδυ της Δευτέρας στα γραφεία της οδού Σεβαστουπόλεως.

«Δεν υπάρχει πλέον περιθώριο παραμονής» έχει προειδοποιήσει μάλιστα στενούς του συνεργάτες ο Σταύρος Θεοδωράκης που εθεάθη το μεσημέρι χθες να περπατά παρέα με το σκύλο του από το Χαλάνδρι έως το κέντρο της Αθήνας, προκειμένου να αντιμετωπίσει το στρες που ένιωθε.

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες του news24/7, ήταν το τηλεφώνημα που πραγματοποίησε η Φώφη Γεννηματά στον Σταύρο Θεοδωράκη το πρωί του Σαββάτου, πριν τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών στην πρόταση μομφής της ΝΔ εναντίον της κυβέρνησης.

-«Σταύρο στην ομιλία σου θέλω να συνταχθείς με την απόφαση της πλειοψηφίας» φέρεται να του είπε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής.

-«Ποιας πλειοψηφίας Φώφη μου; Εσύ μόνη σου παίρνεις τις αποφάσεις. Το «εκλογές τώρα» μόνη σου το αποφάσισες! Το ίδιο και την αρνητική ψήφο στη συμφωνία για το μακεδονικό. Μόνη σου εναντίον όλων των μελών του Πολιτικού Συμβουλίου».

-«Είσαι λάθος Σταύρο. Την πλειοψηφία την εκφράζει ο επικεφαλής, το μόνο εκλεγμένο όργανο και μάλιστα από τη βάση του κόμματος».

-«Με αυτούς τους όρους είναι αδύνατο να συνεχίσουμε μαζί. Δεν υπάρχει περίπτωση».

-«Μα όλοι οι άλλοι στο Πολιτικό Συμβούλιο Σταύρο δέχονται αυτή τη λειτουργία. Εσύ γιατί δεν τη δέχεσαι;»

-«Γιατί εγώ Φώφη μου έχω κόμμα, οι άλλοι δεν έχουν. Δεν μπορούμε πλέον να συνεχίσουμε μαζί».

Δεν θα δώσω το κακό παράδειγμα για μια έδρα

Χαρακτηριστικό του κλίματος που επικρατεί και της φόρτισης του επικεφαλής του Ποταμιού είναι και ο διάλογος που είχε ο Σταύρος Θεοδωράκης στο περιστύλιο της Βουλής με βουλευτές της ΝΔ το Σάββατο το βράδυ.

-«Είσαι ο τρίτος πιο δημοφιλής πολιτικός αρχηγός. Γιατί δεν έχεις στέρεο προσανατολισμό στην κατεύθυνσή σου» του είπε «γαλάζιος» συνάδελφός του, υπονοώντας ουσιαστικά γιατί δεν κατευθύνεται σε συνεργασία με τη ΝΔ.

-«Δεν θα δώσω το κακό παράδειγμα για μια έδρα» ήταν η χαρακτηριστικότερη ίσως απάντηση του επικεφαλής του Ποταμιού.

Δεν θα είμαστε βολικοί για κανέναν

Και επανέλαβε με νόημα το τέλος της ομιλίας του από το βήμα της Βουλής, αποστέλλοντας μήνυμα τόσο προς το Μέγαρο Μαξίμου, όσο και προς την οδό Πειραιώς:

-«Δεν θα είμαστε βολικοί για κανέναν»!

Εκτιμά ότι δεν θα ‘χει απώλειες

Ο Σταύρος Θεοδωράκης εκτιμά ότι δεν θα έχει νέες απώλειες από την Κοινοβουλευτική του Ομάδα στην απόφαση που φέρεται να έχει λάβει- εκτός και αν αλλάξει κάτι δραματικά σήμερα- για αποχώρηση από το Κίνημα Αλλαγής και αυτόνομη πορεία του Ποταμιού.

Ο Σπύρος Δανέλλης δεν φαίνεται να έχει κανένα πρόβλημα σε αυτή την κατεύθυνση, το ίδιο και ο Γρηγόρης Ψαριανός, ενώ άγνωστο είναι αν θα αντιδράσει ο Γιώργος Αμυράς που εδώ και καιρό φλερτάρει με την προσχώρησή του στη Νέα Δημοκρατία.

Το τηλεφώνημα του Βασίλη Κοντογιαννόπουλου

Από τον επικεφαλής του Ποταμιού δεν πέρασε απαρατήρητο και ένα τηλεφώνημα που έλαβε μετά την ομιλία του στη Βουλή από τον πρώην υπουργό Βασίλη Κοντογιαννόπουλο.

«Την ομιλία σου θα την κορνιζάρω στο γραφείο μου» φέρεται να του είπε ο πρώην υπουργός.

Τι σχεδιάζει η Χαριλάου Τρικούπη

Η Χαριλάου Τρικούπη, πάντως, σχεδίαζε να θέσει τελεσίγραφο στον επικεφαλής του Ποταμιού. «Ή βρίσκουμε ένα modus vivendi (σ.σ. τρόπο συμβίωσης) ή να συμφωνήσουμε ένα συναινετικό διαζύγιο» επρόκειτο να πει στον Σταύρο Θεοδωράκη η Φώφη Γεννηματά, εάν οι εξελίξεις δεν έτρεχαν γρηγορότερα. Η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής σχεδίαζε, σύμφωνα με τις πληροφορίες του news24/7, να συναντηθεί με τον επικεφαλής του Ποταμιού την Τετάρτη, μετά την επιστροφή της από τις Βρυξέλλες και αφού προηγουμένως υπήρξαν συνεννοήσεις ανώτερων στελεχών των δυο κομμάτων…

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα