Κωνσταντόπουλος: Ο Τσαλικίδης δολοφονήθηκε γιατί είχε στοιχεία που τεκμηρίωναν τις υποκλοπές

Κωνσταντόπουλος: Ο Τσαλικίδης δολοφονήθηκε γιατί είχε στοιχεία που τεκμηρίωναν τις υποκλοπές
Ο δικηγόρος Νίκος Κωνσταντόπουλος Eurokinissi

Με κατηγορηματικό τρόπο ο συνήγορος της οικογένειας Τσαλικίδη Νίκος Κωνσταντόπουλος χαρακτήρισε εγκληματική την ευθύνη όσων μετείχαν στη συγκάλυψη και στη συσκότιση αυτής της υπόθεσης, μιλώντας στον Ραδιόφωνο 24/7

“Ο Κώστας Τσαλικίδης δολοφονήθηκε γιατί είχε βρει στοιχεία που τεκμηρίωναν την υπόθεση των υποκλοπών”. Με κατηγορηματικό τρόπο ο συνήγορος της οικογένειας Τσαλικίδη Νίκος Κωνσταντόπουλος χαρακτήρισε εκγληματική την ευθύνη όσων μετείχαν στη συγκάλυψη και στη συσκότιση αυτής της υπόθεσης, μιλώντας στον Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6 στην εκπομπή “Παιχνίδια εξουσίας” των Β. Σκουρή και Α. Σπανού.

Και πρόσθεσε: “Όλα τα στοιχεία βοούσαν ότι δεν πρόκειται για αυτοκτονία. Η πίστη της οικογένειας ήταν ακλόνητη και διεκδίκησαν την υπεράσπιση της αλήθειας. Όταν αποκαλύφθηκε το τραγικό γεγονός ουδέποτε από κανέναν εκπρόσωπο της Δικαιοσύνης και Πολιτείας ελέγχθηκε ο ρόλος του κ. Κορωνιά και η καταστροφή των πειστηρίων, από την πρώτη στιγμή υιοθετήθηκε η θεωρία της αυτοκτονίας, έχουν μεγάη ευθύνη οι τότε εισαγγελείς Παπαγγελόπουλος και Διώτης που δεν θέλησαν να ερευνήσουν την υπόθεση. Ευτυχώς υπήρξαν άλλοι που θέλησαν να την ερευνήσουν. Χρειάστηκε να προηγηθεί απόφαση του ΕΔΑΔ που απεφάνθη ότι η ελληνική πολιτεία δεν προστάτευσε τα δικαιώματα. Η προσπάθεια συγκάλυψης έγινε επειδή ο θάνατος του Τσαλικίδη ήταν συνδεδεμένος με την υπόθεση των υποκλοπών. Είναι και οικονομική κατασκοπεία και υπονόμευση προτεραιοτήτων θεμάτων εξωτερικής πολιτικής”.

Ο Νίκος Κωνσταντόπουλος κατέληξε με την παρατήρηση ότι “μετά από 13 χρόνια οι δυσχέρειες είναι μεγάλες. Η προσπάθεια όμως θα συνεχιστεί”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα