Κουτσούμπας: Το άγαλμα Τρούμαν βρωμίζει το Κέντρο της Αθήνας

Κουτσούμπας: Το άγαλμα Τρούμαν βρωμίζει το Κέντρο της Αθήνας
Το άγαλμα του Τρούμαν κατά την διαδήλωση οπότε και επιχειρήθηκε η αποκαθήλωσή του Nick Paleologos / SOOC

Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ επανέλαβε τη θέση του για το άγαλμα Τρούμαν, που όπως είπε αποτελεί ντροπή και όνειδο για την Ελλάδα

Στην εκπομπή “Παιχνίδια Εξουσίας” με τους Βασίλη Σκουρή και Αγγελική Σπανού, από το Ραδιόφωνο 24/7 και τους 88,6, μίλησε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, όπου και επανήλθε στο θέμα του αγάλματος Τρούμαν και της έντασης στο σημείο μεταξύ διαδηλωτών και δυνάμεων της αστυνομίας. Ο κ. Κουτσούμπας σχολίασε πως το άγαλμα είναι ντροπή για τη χώρα και βρομίζει το κέντρο της Αθήνας.

Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

Είναι αδικαιολόγητη, έξω από κάθε λογική η επίθεση με τη βιαιότητα που έγινε” σχολίασε και πρόσθεσε αναφορικά με τις δύο συλλήψεις: “Πρόκειται για άδικες και σαθρές κατηγορίες κατά των δύο συλληφθέντων. Ενήρηγσαν μηχανισμοί που δεν ήταν οι επίσημοι, ούτε από την ηγεσία της αστυνομίας, ούτε από αλλού.

Αντιπολεμικό συλλαλητήριο για τον πόλεμο στην Συρία από φοιτικούς συλλόγους και πορεία στην Αμερικάνικη Πρεσβεία κατέληξε σε επεισόδια και χρήση χημικών Eurokinissi

Ο γγ του ΚΚΕ εξέφρασε τη θέση πως υπάρχει “στενή σχέση του κρατικού μηχανισμού, μηδέ της αστυνομίας εξαιρούμενης, σε στενές σχέσεις με πρεσβείες” και εξέφρασε την ελπίδα, η περιπέτεια των συλληφθέντων να λυθεί από τη δικαιοσύνη.

“Ειδικά για τον Τρούμαν δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είναι μια από τις πιο μισητές προσωπικότητες στην Ελλάδα. Δολοφόνησε χιλιάδες ανθρώπους με προσωπική του εντολή σε όλο τον κόσμο” σημείωσε αναφερόμενος φυσικά στην επίθεση με ατομικές βόμβες στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι. “Θα ξεχάσει κανείς ότι ήταν ο κύριος ενορχηστρωτής του Ψυχρού Πολέμου, την επίθεση ενάντια στο λαό της Κορέα που αγωνιζόταν για την ανεξαρτησία του” σημείωσε μεταξύ άλλων για τον Αμερικανό πρόεδρο των ΗΠΑ.

“Θα ξεχάσουμε στην Ελλάδα, άσχετα ποια γνώμη έχει κανείς για την περίοδο του Εμφυλίου Πολέμου, που βομβάρδιζε με βόμβες Ναπάλμ τα βουνά της Μακεδονίας, της Ηπείρου, στο Γράμμο και το Βίτσι;” επανέλαβε ο επικεφαλής της ΚΟ του ΚΚΕ και εξήγησε πως το άγαλμα του Τρούμαν στήθηκε σε μια περίοδο όπου οργίαζε ο αυταρχισμός και τρομοκρατία και προετοιμαζόταν η επτάχρονη φασιστική Χούντα.

“Δεν πρέπει να υπάρχει το άγαλμα αυτό, βρομίζει το Κέντρο της Αθήνας. Είναι ντροπή και όνειδος για την Ελλάδα” τόνισε, υπενθυμίζοντας πως δεν είναι η πρώτη φορά που αυτό πέφτει ή “μπουγελώνεται”. “Είναι ένα σύμβολο μίσους της ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας και της δολοφονίας των λαών” σημείωσε κλείνοντας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα