ΝΔ: 27.896 νέα μέλη εν όψει των εσωκομματικών εκλογών της Κυριακής

default image

Ικανοποίηση επικρατεί στο Μοσχάτο από τη συμμετοχή στη διαδικασία εγγραφής και κατάθεσης υποψηφιοτήτων για τις εκλογές σε νομαρχιακές και δημοτικές οργανώσεις. Θα συμμετέχουν συνολικά 155.335 πολίτες. Το αίτημα για ανανέωση είναι ισχυρότερο από όποια δύναμη αντίστασης, δήλωσε ο Μητσοτάκης

Έτοιμη για τις εσωκομματικές εκλογές της Κυριακής 13 Μαϊου ειναι η Νέα Δημοκρατία, όπου επικρατεί ικανοποίηση για την εντυπωσιακή όπως λένε στο Μοσχάτο συμμετοχή των πολιτών στη διαδικασία εγγραφής και κατάθεσης υποψηφιοτήτων για τις εκλογές σε νομαρχιακές και δημοτικές οργανώσεις και την εκλογή συνέδρων για το επόμενο τακτικό συνέδριο, η ημερομηνία διεξαγωγής του οποίου δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί.

Στη διαδικασία ηλεκτρονικής εγγραφής είχε δοθεί παράταση μέχρι τις 5 Μαϊου και 155.335 πολίτες κατέβαλαν την ετήσια συνδρομή των 12 ευρώ, αποκτώντας το δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι στην επικείμενη διαδικασία.

“Ο αριθμός είναι πρωτοφανής τόσο για τα δεδομένα της χώρας μας, όσο και στην Ευρώπη. Δεν είναι υπερβολή να λεχθεί ότι η ΝΔ σήμερα αποτελεί το κόμμα με την -αναλογικά- ισχυρότερη βάση ενεργών μελών όχι μόνο μεταξύ των ελληνικών, αλλά και όλων των ευρωπαϊκών κεντροδεξιών κομμάτων. Επισημαίνεται δε, ότι 27.896 πολίτες έγιναν μέλη της ΝΔ για πρώτη φορά”, αναφέρει η ΝΔ σε ανακοίνωση της.

Παραθέτει επίσης και τα επιμέρους δεδομένα των 155.335 ενεργών μελών που μπορούν να ψηφίσουν στις 339 κάλπες που θα στηθούν. Περισσότερα από τα μισά μέλη ανήκουν στην πλέον δυναμική ηλικιακή ομάδα των 25-54 ετών, ενώ το 35% αυτών είναι γυναίκες και το 65% άνδρες.

Το 46,3% εργάζονται ως μισθωτοί στον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα, το 13,3% είναι έμποροι και ελεύθεροι επαγγελματίες, το 7,5% είναι εκπαιδευτικοί, το 6,8% εργάζεται στον πρωτογενή τομέα και το 4,4% στην υγεία.

Υπάρχει επίσης γεωγραφική κατανομή των εκλογέων στην επικράτεια καθώς σε κάθε κάλπη κατά μέσο όρο είναι εγγεγραμμένοι περισσότεροι από 2.500 πολίτες, ενώ εκλογές θα γίνουν σε όλους τους νομούς και σε εκατοντάδες πόλεις της χώρας.

Σε περισσότερες από 60% των ΝΟΔΕ αναμετρώνται δύο ή και περισσότεροι υποψήφιοι για τη θέση του προέδρου, ενώ εκτιμάται ότι το ποσοστό ανανέωσης των μελών των προεδρείων των οργανώσεών θα ξεπεράσει το 50%.

Τα μέλη μπορούν να πληροφορηθούν πού ψηφίζουν από τον ειδικό διαδραστικό χάρτη που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της ΝΔ.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, θα ψηφίσει σε εκλογικό κέντρο στο Περιστέρι. Όπως ο ίδιος δήλωσε «η πρωτοβουλία αυτή είναι προφανές ότι δεν αφορά μόνον τη Νέα Δημοκρατία. Αποτελεί μια τολμηρή πολιτική επιλογή, καθώς σηματοδοτεί το άνοιγμα που οφείλουν να κάνουν όλα τα κόμματα σήμερα στην κοινωνία, προκειμένου να ανακτήσουν την εμπιστοσύνη της. Πολλοί πριν από 30 μήνες όταν ανέλαβα την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας μου έλεγαν οι ιδέες αυτές θα μείνουν μόνον στη θεωρία. Αποδείξαμε στην πράξη ότι το αίτημα για ανανέωση σε πρόσωπα, ιδέες και οργανωτικές δομές είναι ισχυρότερο από οποιαδήποτε δύναμη αντίστασης»

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα