ΝΔ: Επαναδιαπραγμάτευση των όρων του μεταμνημονίου

default image

Τα βασικά μηνύματα που αναμένεται να στείλει από το βήμα της ετήσιας γενικής συνέλευσης του ΣΕΒ ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Αύριο η συνάντησή του με τον επικεφαλής της καμπάνιας του ΕΛΚ για τις ευρωεκλογές

Στη γραμμή της επαναδιαπραγμάτευσης των συμφωνηθέντων μεταμνημονιακών περικοπών κινείται η ΝΔ αλλά χωρίς να δεσμεύεται ρητά ότι θα μπορέσει να πετύχει την άρση της εφαρμογής τους. «Είναι μέτρα τα οποία δύσκολα αλλάζουν αυτή τη στιγμή» δήλωσε χαρακτηριστικά προχτές ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Πάντως επικοινωνιακά η ΝΔ σηκώνει αρκετά το θέμα αυτό και δεν είναι τυχαίο ότι αυτό το μήνυμα μεταφέρει και ο επικεφαλής της προεκλογικής καμπάνιας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για τις ευρωεκλογές Ντάρα Μέρφυ που βρίσκεται στην Αθήνα σήμερα και αύριο το πρωί μάλιστα θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της ΝΔ.

Το επιχείρημα που προβάλει η ΝΔ και αντιπαραβάλλει στην ρητορική κυβερνητικών στελεχών για μη εφαρμογή των ψηφισθέντων περικοπών στις συντάξεις είναι ότι η ΝΔ μπορεί να επαναδιαπραγματευτεί ένα μέτρο το οποίο δεν το ψήφισε σε αντίθεση με την κυβερνητική πλειοψηφία.

Ωστόσο το κύριο βάρος της ρητορικής του κ. Μητσοτάκη εξακολουθεί να πέφτει στη μείωση των φόρων καθώς εξακολουθεί να υποστηρίζει ότι με μια δική του κυβέρνηση η χώρα θα κερδίσει σε μεταρρυθμιστική αξιοπιστία και έτσι θα μπορέσει να αλλάξει το μίγμα της ακολουθούμενης πολιτικής, διαπραγματευόμενος το ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων. Σε αυτό το πλαίσιο ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστηρίζει ότι άμεσα μπορεί να παρέμβει για να μειώσει την επιβάρυνση του διαθέσιμου εισοδήματος και να δώσει αναπτυξιακή ώθηση στην οικονομία.

Στην κατεύθυνση αυτή ο πρόεδρος της ΝΔ αναμένεται και από το βήμα της σημερινής ετήσιας γενικής συνέλευσης του ΣΕΒ να επαναλάβει τις δεσμεύσεις του για μείωση στον φόρο των επιχειρήσεων, στο 25% και μετά στο 20%, εντός μίας διετίας, μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30%, εντός μίας διετίας, όπως επίσης και τη μείωση του φόρου στα μερίσματα στο 5%, αφήνοντας για τη συνέχεια τη μείωση των εισφορών. Ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να μην περιοριστεί μόνο σε αυτά αλλά να ζητήσει και από τους επιχειρηματίες να τηρούν την εργατική νομοθεσία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα