‘Όχι’ των ΑΝΕΛ στην εξάλειψη διακρίσεων λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού

‘Όχι’ των ΑΝΕΛ στην εξάλειψη διακρίσεων λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού
Συζήτηση και ψήφιση του σχεδίου νόμου του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης "Αναλογική εκπροσώπηση των πολιτικών κομμάτων, διεύρυνση του δικαιώματος εκλέγειν και άλλες διατάξεις περί εκλογής Βουλευτών" την Πέμπτη 21 Ιουλίου 2016. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Καταψηφίζουν σχετικές διατάξεις ευρωπαϊκής οδηγίας για το σύμφωνο συμβίωσης. Ακραία ρητορική με αναφορές σε "αποχριστιανισμό" των σύγχρονων κοινωνιών και "κοινωνίες χαλαρών ηθών"

Τις νομοθετικές ρυθμίσεις με τις οποίες ενσωματώνονται στο ελληνικό δίκαιο διατάξεις κοινοτικής οδηγίας για τη λήψη μέτρων εξάλειψης  των διακρίσεων λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού και την απαγόρευση των διακρίσεων λόγω χαρακτηριστικών φύλου στον εργασιακό τομέα καταψηφίζουν οι ΑΝΕΛ.

Τις αντιρρήσεις των ΑΝΕΛ διατύπωσε στη Βουλή ο βουλευτής Κώστας Κατσίκης ο οποίος προανήγγειλε ότι το κόμμα του θα καταψηφίσει τις ρυθμίσεις που εξομοιώνουν πλήρως το σύμφωνο συμβίωσης  με το γάμο στους εργασιακούς χώρους και αναγνωρίζουν ίσα δικαιώματα (συνυπηρέτηση, οικογενειακά επιδόματα κτλ). Μάλιστα, χρησιμοποίησε ακραία ρητορική κατά των διατάξεων που υπερψηφίζουν ακόμη και τα κόμματα της αντιπολίτευσης (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι) κάνοντας λόγο για «εκτροπές του οικογενειακού θεσμού» και νομιμοποίηση άλλων μορφών οικογένειας που οδηγούν σε «αποχριστιανισμό σύγχρονων κοινωνιών» και «κοινωνία χαλαρών ηθών». «Πάμε να νομιμοποιήσουμε το τρίτο φύλο» τόνισε ο κ. Κατσίκης και ισχυρίστηκε «έτσι ανοίγει ο δρόμος και για την τεκνοθεσία» από ομόφυλα ζευγάρια.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δήλωσαν, πάντως, ότι θα υπερψηφίσουν επί της αρχής την ευρωπαϊκή Οδηγία υποστηρίζοντας ότι δεν είναι αντίθετοι στα ανθρώπινα δικαιώματα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα