“Ουδέν σχόλιον” από την Κομισιόν για την μη έκδοση της Μαρίας Εφίμοβα

“Ουδέν σχόλιον” από την Κομισιόν για την μη έκδοση της Μαρίας Εφίμοβα
Ο Εκπρόσωπος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς Alexandros Michailidis / SOOC

Ο Μαργαρίτης Σχοινάς σε ερώτηση που του έγινε παρέπεμψε στον Μοντεσκιέ και τη διάκριση εξουσιών, συνεχίζοντας έτσι την "παράδοση" που θέλει την Κομισιόν να μην σχολιάζει δικαστικές αποφάσεις

«Όταν μιλούν οι δικαστές, οι διοικούντες σιωπούν». Με αυτόν τον τρόπο απάντησε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς σε ερώτηση σχετικά με την απόφαση του ελληνικού δικαστηρίου για την υπόθεση της Μαρίας Εφίμοβα.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παραδοσιακά δεν σχολιάζει δικαστικές αποφάσεις.Μάλιστα ο Μαργαρίτης Σχοινάς παρέπεμψε στον Μοντεσκιέ και τη διάκριση εξουσιών. Σε ερώτηση για την κατάσταση του κράτους Δικαίου στη Μάλτα, ο εκπρόσωπος της Κομισιόν δεν θέλησε να σχολιάσει περαιτέρω.

Υπενθυμίζεται ότι η Μαρία Εφίμοβα, whistleblower από τη Μάλτα, αφέθηκε χθες ελεύθερη, μετά την απόφαση του δικαστηρίου να μην εκδοθεί στη Μάλτα. Η Εφίμοβα, Ρωσίδα υπήκοος παντρεμένη με Ελληνα, υπήρξε εργαζόμενη στην «ύποπτη» τράπεζα Pilatus και υπήρξε πηγή της δημοσιογράφου Δάφνης Καρουάνα Γκαλίθια η οποία δολοφονήθηκε στη Μάλτα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα