Παπαδημούλης: Κρίμα που η Φ. Γεννηματά ταυτίζεται με τον Κ. Μητσοτάκη

Παπαδημούλης: Κρίμα που η Φ. Γεννηματά ταυτίζεται με τον Κ. Μητσοτάκη
Ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης Eurokinissi

"Δεν ταυτίζουμε το ΚΙΝΑΛ με τη ΝΔ. Αλλά είναι κρίμα με ευθύνη επιλογών της ηγεσίας να δημιουργείται μια εικόνα ταύτισης" δήλωσε ο αντιπρόεδρος του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου.

«Είναι κρίμα που η Φ. Γεννηματά -ενώ δήλωνε ότι τη χωρίζει άβυσσος από τη ΝΔ- με τη στάση της στο Μακεδονικό κάνει αυτήν την απόσταση από άβυσσο (να μοιάζει με) μικρό χαντάκι». Την επισήμανση αυτή έκανε ο αντιπρόεδρος του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης μιλώντας στην εκπομπή «Παιχνίδια εξουσίας» των Β. Σκουρή και Α. Σπανού στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6.

«Σε αντίθεση με τους συμμάχους της εντός του ΚΙΝΑΛ και σε αντίθεση με τους ευρωσοσιαλιστές, υιοθετεί την γραμμή Μητσοτάκη. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εγκαταλείπει την παράδοση του πατέρα του και παραδίνεται στην ακροδεξιά πτέρυγα του κόμματός του, στον Αδ. Γεωργιάδη και στον Α. Σαμαρά. Δεν ταυτίζουμε το ΚΙΝΑΛ με τη ΝΔ. Αλλά είναι κρίμα με ευθύνη επιλογών της ηγεσίας να δημιουργείται μια εικόνα ταύτισης. Την προτρέπω να ξεκολλήσει από τη λογική σύμπλευσης, την οποία υπηρετούν στελέχη του ΚΙΝΑΛ όπωςο Βενιζέλος και ο Λοβέρδος. Αν μείνει σ αυτό τότε θα καταγράψει χαμηλό μονοψήφιο ποσοστό στις εκλογές. Αν μάλιστα επιλέξει κυβερνητική συνεργασία με τη ΝΔ, θα καταρρεύσει» συνέχισε.

Σε σχέση με τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής για το προσφυγικό ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε: «Βρέθηκε μια ισορροπία στον ελάχιστο κοινό παρονομαστή που απέχει πολύ από μια απάντηση ανθρωπιάς και αλληλεγγύης στο προσφυγικό».

Πρόσθεσε επίσης ότι «το σύνολο των ηγετών των κρατών μελών της ΕΕ χαιρετίζει τη συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ σε υψηλούς τόνους. Οι περισσότεροι ανήκουν στο ΕΛΚ όπως και η ΝΔ. Έτσι η ΝΔ καθίσταται κόμμα ανάδελφο λόγω της γραμμής άρνησης που ακολουθεί στο μακεδονικό».

Οι τόνοι στο Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα ήταν πανηγυρικοί για τη συμφωνία των Πρεσπών.

Αναφερόμενος στη διαφωνία των ΑΝ.ΕΛ. διατύπωσε την εκτίμηση ότι «το συμφέρον της χώρας είναι να προχωρήσει η ολοκλήρωση της συνεργασίας με τους ΑΝ.ΕΛ. ως το τέλος της τετραετίας”. Και τόνισε: “Η απάντησή μου στις προσπάθειες επιχειρηματικών συμφερόντων να ρίξουν την κυβέρνηση πριν βγει η χώρα από το μνημόνιο, είναι ότι δεν θα τα καταφέρουν. Δεν ισχυρίζομαι ότι οι βουλευτές που φεύγουν ακολουθούν υποδείξεις επιχειρηματικών συμφερόντων».

Χαρακτήρισε «ψεκασμένες θεωρίες ακροδεξιάς κοπής» τις φήμες ότι η κυβέρνηση ανταποκρίνεται στα αιτήματα της Μέρκελ στο προσφυγικό για να εξασφαλίσει ανταλλάγματα. «Προκαλώ τον Κυριάκο Μητσοτάκη -σημείωσε- λέγοντάς του, τόλμησε να τα πει αυτά προχθές που ήταν στο Βερολίνο; Η στη συνάντησή του με το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα; Η φασαρία που κάνει η ΝΔ υπηρετεί μικροκομματικές σκοπιμότητες».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα