“Πυρά” στην κυβέρνηση για το θάνατο του Αλέξανδρου Σταματιάδη

“Πυρά” στην κυβέρνηση για το θάνατο του Αλέξανδρου Σταματιάδη
Το σπίτι στην Κηφισιά όπου το πρωΐ της Μεγ. Δευτέρας πυροβόλησαν τον 52χρονο επιχειρηματία, Αλέξανδρο Σταματιάδη Eurokinissi

Νέα Δημοκρατία, Φώφη Γεννηματά και Σταύρος Θεοδωράκης, με αφορμή το θάνατο του 52χρονου επιχειρηματία Αλέξανδρου Σταματιάδη, επιρρίπτουν ευθύνες στην κυβέρνηση διαπιστώνοντας έξαρση της εγκληματικότητας και ζητούν την άμεση λήψη μέτρων

«Η ασφάλεια των πολιτών είναι ιερή υποχρέωση της Πολιτείας και προϋπόθεση ελευθερίας και δημοκρατίας» τονίζει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας απευθύνοντας έκκληση στην Κυβέρνηση να αναθεωρήσει – έστω και τώρα – την πολιτική της στον τομέα της ασφάλειας.

Στη ΝΔ τονίζουν πως ο «θάνατος του Αλέξανδρου Σταματιάδη, που πυροβολήθηκε εν ψυχρώ από ληστές μέσα στο σπίτι του, συγκλονίζει κάθε πολίτη και όπως λένε υπογραμμίζει, δυστυχώς, με τον πιο τραγικό τρόπο την ανασφάλεια που νιώθουν πια οι Ελληνίδες και οι Έλληνες ακόμη και μέσα στα σπίτια τους, ενώ καλούν την κυβέρνηση να καταργήσει τον καταστροφικό νόμο Παρασκευόπουλου με τον οποίο αποφυλακίστηκαν χιλιάδες εγκληματίες, να αυξήσει τις περιπολίες των αστυνομικών στους δρόμους, να ενισχύσει την ομάδα “Δίας” και να επανασυστήσει την Ομάδα “Δέλτα”. Να πράξει από τώρα, με απλά λόγια, όσα αυτονόητα πρέπει να γίνουν».

Γεννηματά: Δικαίωμα των πολιτών η ασφάλεια, ευθύνη της κυβέρνησης να το διασφαλίσει

Τη βαθιά θλίψη της για το θάνατο του επιχειρηματία Αλέξανδρου Σταματιάδη, εξέφρασε και η Φώφη Γεννηματά, αποδίδοντας στην κυβέρνηση τεράστιες ευθύνες για την έξαρση της εγκληματικότητας.

«Ενώνω την αγωνία και τη φωνή μου με αυτή των πολιτών της χώρας που είναι καθημερινά στο έλεος σκληρών κακοποιών και βιώνουν την ανασφάλεια από την ανεξέλεγκτη δράση εγκληματικών οργανώσεων. Εισβάλουν στα σπίτια ανύποπτων πολιτών, ανεξάρτητα εισοδήματος και ληστεύουν, δολοφονούν, τραυματίζουν σωματικά και ψυχικά αθώους ανθρώπους» ανέφερε η κ. Γεννηματά σε δήλωσή της τονίζοντας παράλληλα ότι «είναι πρωτοφανές, σε ευρωπαϊκή χώρα, να απελευθερώνονται μαζικά χιλιάδες ποινικοί κρατούμενοι, ακόμα και επικίνδυνοι εγκληματίες χωρίς καμιά πρόνοια για την επόμενη μέρα».

Η κ. Γεννηματά τόνισε ότι «είναι δικαιολογημένη η οργή για τους υπουργούς της κυβέρνησης που προκαλούν με δηλώσεις για μείωση της εγκληματικότητας. Ούτε τσίπα ούτε ντροπή…» λέγοντας ότι το δικαίωμα των πολιτών στην ασφάλεια στη δουλειά, στο δρόμο, στο σπίτι είναι αδιαπραγμάτευτο. «Είναι ευθύνη της κυβέρνησης να το διασφαλίσει. Με σχέδιο, δράση, πράξεις και όχι λόγια», υπογράμμισε.

Θεοδωράκης: Άλλη μια θανατηφόρα παρενέργεια της ιδεοληψίας των υπουργών

Για άλλη μια «μαύρη σελίδα στον βαρύ τόμο της εγκληματικότητας που μαστίζει την κοινωνία», κάνει λόγο ο Σταύρος Θεοδωράκης σε ανάρτησή του στο Twitter, με αφορμή τον θάνατο του επιχειρηματία Α. Σταματιάδη που είχε τραυματισθεί σοβαρά σε επίθεση στο σπίτι του από κακοποιούς.

«Δεν άντεξε τελικά ο Αλέξανδρος Σταματιάδης. Άλλη μια μαύρη σελίδα στον βαρύ τόμο της εγκληματικότητας που μαστίζει την κοινωνία. Άλλη μια θανατηφόρα παρενέργεια της ιδεοληψίας υπουργών τύπου Τόσκα & Παρασκευόπουλου. Συλλυπητήρια στη γυναίκα, τα τρία παιδιά του, τους φίλους του», γράφει ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα