Σαμαράς κατά Τσίπρα- Παυλόπουλου για τη συμφωνία: Ταπεινωτικός συμβιβασμός

Σαμαράς κατά Τσίπρα- Παυλόπουλου για τη συμφωνία: Ταπεινωτικός συμβιβασμός
Ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στην αίθουσα της ολομέλειας της Βουλής Eurokinissi

Δεν ήταν εθνικιστής ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, όπως δεν ήταν τυχοδιώκτης και ο Ανδρέας Παπανδρέου, αναφέρει στη δήλωσή του για τη συμφωνία ο πρώην πρωθυπουργός.

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για τη συμφωνία με την ΠΓΔΜ ασκεί ο Αντώνης Σαμαράς επισημαίνοντας πως δεν είναι μόνο μια κακή συμφωνία, αλλά και ένας αχρείαστος και ταπεινωτικός συμβιβασμός.

Σε δήλωσή του ο πρώην πρωθυπουργός τονίζει πως οι πανηγυρισμοί του ΣΥΡΙΖΑ, δεν μπορούν να καλύψουν την καθολική απογοήτευση του ελληνικού λαού προσθέτοντας πως «η ανιστόρητη σύμπλευση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον κ. Τσίπρα, δεν είναι ικανή να σβήσει από την εθνική μνήμη τις παρακαταθήκες των Κωνσταντίνου Καραμανλή και Ανδρέα Παπανδρέου».

Όπως λέει, «δεν ήταν «εθνικιστής» ο Κωνσταντίνος Καραμανλής όταν έλεγε πως «η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική», ούτε ήταν «τυχοδιώκτης» ο Ανδρέας Παπανδρέου όταν έλεγε ότι το όνομα της Μακεδονίας είναι «το όχημα του αλυτρωτισμού για τα Σκόπια». Σύμφωνα με τον Αντώνη Σαμαρά η κυβέρνηση δεν έδωσε μόνο το όνομα, αλλά και την εθνότητα και την ταυτότητα και τη γλώσσα της Μακεδονίας στα Σκόπια, φαλκιδεύοντας, όπως λέει, την ελληνικότητα της Μακεδονίας διεθνώς και δημιουργώντας πολλαπλές εστίες προστριβών στο μέλλον αλλά και υπονομεύοντας τη σταθερότητα ολόκληρης της περιοχής.

«Μπορεί οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να υπέκλεψαν με τα ψέματά τους την ψήφο του ελληνικού λαού. Ας γνωρίζουν όμως ότι οι Έλληνες δεν θα δεχθούν να τους κλέψουν και την ψυχή τους», καταλήγει στη δήλωσή του ο πρώην πρωθυπουργός.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα