Σπυράκη: Η χρηματοδότηση τελειώνει, τα μέτρα παραμένουν

Σπυράκη: Η χρηματοδότηση τελειώνει, τα μέτρα παραμένουν
Η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Μαρία Σπυράκη eurokinissi

Η εκπρόσωπος της ΝΔ υποστήριξε ότι δεν έχει σημασία αν το πρόγραμμα τυπικά τελειώνει το Σεπτέμβριο ή το Δεκεμβριο. Διπλές εκλογές, είτε ευρωεκλογές και εθνικές είτε αυτοδιοικητικές και εθνικές, θολώνουν το μήνυμα της κάλπης, είπε. Κατήγορησε την κυβέρνηση ότι φτιάχνει την "κουτσή ΔΕΗ"

Το μείγμα της πολιτικής που μειώνει μισθούς και συντάξεις έχει τη σφραγίδα του κ. Τσίπρα και δεν έχει σημασία αν το πρόγραμμα θα λήξει το Σεπτέμβριο ή το Δεκέμβριο, δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη, μιλώντας για θέματα της οικονομίας κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

«Η χρηματοδότηση τελειώνει, αλλά οι δεσμεύσεις παραμένουν, για μείωση των συντάξεων, για μείωση του αφορολογήτου» τόνισε η κ. Σπυράκη, υποστηρίζοντας: “Δεν έχει καμία σημασία αν το Πρόγραμμα τυπικά τελειώσει τον Σεπτέμβριο ή τον Δεκέμβριο. Έχει σημασία για όλους τους πολίτες ότι παραμένουν οι δεσμεύσεις που έλαβε αυτή η Κυβέρνηση και μάλιστα έξω από τα όρια της εντολής που έχει. Από εκεί και πέρα αν θέλετε και μία εκτίμηση για την ουσία, για ένα από τα μεγάλα προβλήματα που απασχολούν τους Έλληνες, που είναι η υπερφορολόγηση, σας διαβάζω τη δήλωση του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ, του κ. Δημήτρη Λιάκου, ο οποίος είπε ότι οι ελαφρύνσεις των φορολογικών βαρών θα μετατεθούν για τη διετία 2020 – 2021. Είναι λοιπόν προφανές, ότι είναι συνειδητή επιλογή της Κυβέρνησης η υπερφορολόγηση.”

H εκπρόσωπος της ΝΔ τοποθετήθηκε και σχετικά με τον χρόνο των αυτοδιοικητικών εκλογών. Είπε συγκεκριμένα ότι για την κυβέρνηση θολώνει το μήνυμα σε περίπτωση διεξαγωγής τους μαζί με τις ευρωεκλογές, για να σημειώσει πως αντίστοιχα θολώνει προφανώς το μήνυμα σε περίπτωση διεξαγωγής και των εθνικών εκλογών, μαζί με τις ευρωεκλογές.

«Οι αυτοδιοικητικές εκλογές θα γίνουν με τον εκλογικό νόμο που ισχύει σήμερα και θα έχουν προηγηθεί εθνικές εκλογές που θα έχει κερδίσει η ΝΔ. Δεν υπάρχει χώρος για παιχνίδια με τα εκλογικά συστήματα» ανέφερε. Σχετικά με τον αναπτυξιακό νόμο είπε ότι το πρόγραμμα που εμφανίζει ως αναπτυξιακό η κυβέρνηση, δεν δεσμεύει τη ΝΔ.

Τέλος, σχετικά με το θέμα της ΔΕΗ ανέφερε ότι η κυβέρνηση, υπό την πίεση των υποχρεώσεων που έχει, προχωρεί σε πρόχειρη ιδιωτικοποίηση.

«Φτιάχνουν την κουτσή ΔΕΗ και την οδηγούν σε κατάρρευση, εμείς δεν συμφωνούμε με αυτή την κατάληξη» προσέθεσε.

Η κ.Σπυράκη ερωτηθείσα για το νομοσχέδο περί αναδοχής παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια, εκτίμησε ότι: “Δεν είναι η ώρα για τέτοια συζήτηση. Είναι προφανές ότι υπάρχει μια μεγάλη συζήτηση και στο εσωτερικό της ελληνικής κοινωνίας. Η ΝΔ δεν συμφωνεί με την υιοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια.”

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα